SEL: kažkas tarp vikšro ir drugelio

Šiandien mes jau galime teigti, kad vėluoja ne tik ORE pasirodymas spaudos kioske. Leidėjų ir muzikantų intrigos lygiai taip pat susidorojo ir su naujuoju albumu. Šiandien aiškūs keli dalykai – albumą leis ne “Koja Records” (nors kontraktas su ja praktiškai jau gulėjo Egio kišenėje), o “Intervid”, albumas pasirodys, žinoma, jau ne balandžio 23-iąją (visagalio laiko neatsuksi atgal), o gegužės 23-iąją.

“Kodėl albumo neleis “Koja Records”? Jie, matyt, galvojo, kad aš jiems atnešiu kažką panašaus į “Gumą”, o aš jiems padėjau ant stalo popmuzikos – tokios, kokią ją įsivaizduoju – albumą”, – sako E.Dragūnas. Jis pats nesiima apibrėžti jo skambesio, ir net nesako, ko klausydavosi tuos keturis mėnesius, kai kartu su JAZZUS JUICE, FUNKADELIX, Nitro ir kitais vaikinais įrašinėjo naujus SEL kūrinius. “Na, chm, tai elektronika. Tiesa, bus gyvų gitarų šiek tiek”, – labai jau nenoriai spaudė žodžius didžiausiais Lietuvos muzikos scenos chuliganas.

Dabar Egidijus Dragūnas rengiasi žygiui į Amsterdamą, kur bus fotografuojama (!) medžiaga naujam SEL vaizdo klipui. “Aha, vat čia tai įdomus dalykas – naują klipą montuosime iš skaitmeninių fotografijų, taigi, reikės parsivežti maždaug tris šimtus tūkstančių fotkių”, – sako Egis. Apie nieką kitką kol kas jis nenori kalbėti, tik truputį susinervina, išgirdęs gandą, apie neva tai, kad jis kažkur įsidarbino, ir, kaip padorus pilietis, kiekvieną mėnesį namo parneša tarnautojo algą. “Taip, aš dirbu, bet tai yra mano darbas, ir apie jį kalbėti visiškai nenoriu. Duonai užtenka”, – sako Egis.

“Koja Records” atstovas, paprašytas prisiminti su Egidijum Dragūnu nutikusią istoriją, buvo vaizdingas ir lakoniškas: “Įsivaizdavome, kad naujos jo dainos bus panašios į drugelį, bet mums pasirodė, kad tai kažkas tarpinio tarp drugelio ir vikšro”.

Prieš dvejus metus išleisto SEL albumo “Kubas” buvo parduota apie 10 000 kopijų. Toli gražu ne pyragas, lyginant su 33 000 kopijų “Gumos”. “Argi 10 000 tai mažai?”, – šiandien klausia Egidijus. Matyt, laikai, kai jis planavo uždirbti milijoną, jau praėjo.

Daugiau apie Egidijų Dragūną skaitykite netrukus pasirodysiančiame naujame ORE numeryje.