ATARI TEST @ GRAVITY

Tiesa pasakius, man jau prieš metus buvo keista, kad Ignui i.v. pradėjus rengti vakarėlius “Gravity” jie nesivadino “Atari”. Apie tai girdėjau gandus, kad neva tuomet “Gravity” norėjo šiek tiek kitokio produkto nei sunkusis “Atari”. Taip atsirado “Evolution”, kuris turėjo būti kažkas per vidurį tarp tribal house atariuose ir tiesiog house baltame Vilniaus klube.

Panašu, kad per metus laiko pagaliau buvo suprasta, kad “Atari” turi savyje tos progressive paslapties labai traukiančios žmones ir šio Igno i.v. vaisiaus įsiveržimas į sostinę yra neišvengiamas. Nesvarbu, kad tą vakarą susirinko visiškai eklektiška publika – nuo jaunimo su “Atari” (kažkodėl man primena “Bitė: geresniam gyvenimui”) logo blynais pažymėtais marškinėliais iki vieno vakaro pažinčių ieškančių verslininkų. Na, aišku, ir viskas tarp jų.

Pirmame “Atari” skirtingai nuo “Evolution” daug kur tvyrojo balta šviesa paskandinta visiškoje ‘exitiškoje’ tamsoje. Per EVO būnana paprastai visiškai tamsu ir mėlyna. Ant ekrano kartais parūkdavo dūmas iš kamino. Tiek prie ekrano esanti zona tiek Dj’ų pakyla, perkelta į kitą salės galą buvo užburiančiai paslėptos po baltomis šilkinėmis užuolaidomis. Vienur galėjai pasislėpti tipo “pachillinti”, kitur netrukdomai ir iš labai arti kaip kokioje ŠMC parodoje stebėti Dj’aus darbą. Šokių aikštelėje grindys švytėjo baltu lietumi (mažyčiai plastikiniai šiaudeliai), kurį energingai trypė baltos mergaitės ir berniukai. Lietų žarstė krūtiningos šokėjos.

Kalbant apie muziką, “Gravity” garsas dar ko gero niekada neskambėjo taip garsiai. Kai girdi tuos SUNKIUS ir MASYVIUS garsus supranti, kad progresyvas yra neabejotina jėga. Kita vertus, Ignas man atrodo tuo šiek tiek piktnaudžiauja kai palieka tuos trancey techie aukštus ir keičia keičia viską kas 15 sek. Aš šokdamas būčiau tikrai disoriented, todėl gurkšnodamas GPL’us pakiliai leidau garsiam ritmui linguoti mano galvą :-) Ar tai mano galva?

Paul Rogersas grojo daug nuosaikiau, pereidamas tai masyvių ir sunkių tai melodingesnių bytų link. Rogersas atrodo truputį kaip elektrikas iš Šefyldo (atleiskite man! :-), bet jo CD keisas slepia daug stebuklų. Galiausiai apie puse dviejų nakties visus galutinai užvaldė tokie dūžiai, kad aš supratau jog būtinai sugrįšiu čia pažiūrėt Omido 16B!!!

Paskui dar kartą grįžo Ignas… be komentarų.

Sekmadienis. Mano galvoje vis dar ūžia… kažkas. Kaunas. Vilnius. Whatthefuck :)