2004 April

Kino pavasaris

Balandžio 30 d. Lietuvoje, tiksliau, Vilniuje, t.y., “Lietuvoje” prasideda antras iš eilės kino pavasaris, kurio pavadinimas šįkart – “Kino pavasaris”. Tikėtina, kad suinteresuoti asmenys jau pasirūpino visokeriopa informacija ir maždaug nutuoks, kur eiti, sėstis, kiek žiūrėti ir kada prisistatyti, bet galbūt verta dar sudėlioti kai kuriuos daugtaškius… Šia proga mes, spauda, susisiekėme su festivalio atstovu spaudai Vaidu Jauniškiu, kuris maloniai sutiko pateikti labai svarbius atsakymus į visiškai nereikalingus klausimus.

Takeshi Kitano

Nedaugelis žmonių gali vienu metu būti nuoširdžiai gresmingais ir nuoširdžiai juokingais. Legendinis japonų režisierius, aktorius ir komikas “Beat” Takeshi Kitano yra toks.

Electroclash: Nauja Titanų Kova?

Priešingai, kaip tik ji revoliucionizavo šių metų muzikos sceną! Tokie atlikėjai kaip Hell, Tiga, Kittin, Felix, Soulwax ar LCD SOUNDSYSTEM 5 klubus sugrąžino energiją, paslaptingumą, talentą ir išspyrė tą beveidiškumą…

Lauris Lee: Penki metai prie patefonų

Pastaraisiais metais retas svarbiausias šokių muzikos renginys Lietuvoje apsieina be house muzikos dueto iš įrašų kompanijos RyRalio – Laurio Lee ir DJ Karaliaus. Kadangi pastarasis sulaukė “kurybinės veiklos jubiliejaus” – prie plokštelių praleido penkis metus :), publikuojame karštą interviu! Beje, penktadienį jaukioje Kauno Senamiesčio vyninėje net penkias valandas galite klausyti tai, apie ką jis čia pasakoja

MIDI / roko opera

Pilnut pilnutėlė salė. Dolby Surround garsas. Žiūrovai, švilpiantys ir trypiantys iš nekantrumo. Neoninės šviesos, nuspalvinančios sienas ir sėdinčiųjų šypsenas. Ne, ne, tai ne MTV apdovanojimai ir net ne Oskarų įteikimo ceremonija. Tai- MIDI dienų kulminacija- roko opera “Žaidimo pabaiga”, sudrebinusi Vilnių balandžio 23-ąją.