WOLLONGONG – Stark Naked Creeping Macroeconomic Fascism

Keistas pavadinimas grupei iš Čekijos, ane? “Gūglė” sako, kad tai miestas kažkur Australijoje. Tiesa, ne visi grupės nariai yra čekai – grupėje yra ir kanadietiško kraujo.

Pirmuosius garsus šis trio pradėjo skleisti 1999-aisiais, kai išleido trumpą albumą pavadinimu “Three”. Po kelių metų pasirodė albumas “Know Evil” bei dar vienas EP “In Times Of Trouble You Can Take My Hand” – kartu grupe LYSSA. “Stark Naked…” pasirodė senokai – praėjusių metų gale, tačiau įkrito į ore>net WOLLONGONG koncerto Lietuvoje proga.

Iš karto prisipažinsiu, WOLLONGONG yra viena tų grupių, kurios netelpa į standartines stilių lentynas. Sakyčiau, kad jie groja rokenrolą, bet tada tai turėtų būti labai labai plati sąvoka. Tas pats ir su pankroku, hardkoru ar net savotišku folku.

Ką girdžiu, tai nenutylantį veržlų traukinio dundėjimą, ką matau, tai garvežį, plėšantį tamsą ir tylą. Isteriškas mašinistas iš jo kažką rėkia.

Gal dėl minėtojo kanadietiškojo kraujo, WOLLONGONG kūryboje yra savotiško kanadietiško hardkoro (NOMEANSNO, VICTIM’S FAMILY) atgarsių. Tačiau taip pat sėkmingai kituose kūriniuose jau girdim savotišką olandų The EX interpretaciją, flirtą su amerikonų FUGAZI emocore ar pragarišką britų MOTORHEAD rokenrolą. Ir tai dar ne viskas: yra čia ir pankroko triukšmingumo, ir indie svajingumo. Viskas sukepta į triukšmingą tvirtą ir įvairiaskonę masę.

Daugiau apie grupę