NO AUTHORITY – No Hard And Fast Rules

9 žmonių chebrytė iš mažo Vokietijos miestelio Lahr, grojantys nuo 1996-ųjų. Pradėję nuo melodingo ir greito pankroko, jie netrukus pasikvietė pučiamuosius ir įpynė ska elementų.

Šiemet NO AUTHORITY paleido į pasaulį savo antrąjį pilnavertį albumą. Jame skamba kokybiškas ir švarus ska/punk. Neieškantiems muzikoje daugiau nei fono geriant alų vasarą prie ežero – šis albumas tikrai patiks: lengvai fūzuotos gitaros, pučiamųjų “stavkės” ir soluotės, melodingas vokalas, greitesnis nei vidutinis tempas. Paprastai, tokia muzika lydi ekstremalių sportų varžybas ir video. Įsivaizduokit, jei, pvz., Deivis savo laiku būtų sutikęs tinkamus žmones ir pasivadinę ne verksmingai “Liūdesio gėlės”, o, tarkim, kovingai – “Atlaikyk”. Gal būtų pataikęs į tą patį traukinį, kur geri berniukai vaidina nelabai gerus ir apžavi mergaites.

NO AUTHORITY sugebėjo išlipti iš vietinės grupės statuso ir dažnai koncertuoja savo gimtojo miestelio apylinkėse Pietų Vokietijoje, Šveicarijoje ir Prancūzijoje. Tačiau nacionalinį statusą jiems pasiekti bus sunku vien todėl, kad NO AUTHORITY kūryba tėra kokybiškai nuimti stiliaus archetipai ir nelabai girdisi jų pačių idėjų. Trafaretas.

Dar vienas atvirai asmeniškas pastebėjimas. Jau kuris laikas erzina grupės, savo atributikoje ir albumų viršeliuose kišančios visokiausias žvaigždes – neva, tokie prie revoliucijos, kovotojai. O čia dar ir grupės pavadinimas ganėtinai pretenzingas.

Ir nepaisant visko, neslepiu, kad labai galimas daiktas, jog koncerte NO AUTHORITY priverstų pakilnoti kojas ir pamojuoti rankomis.