Simpsonai. Pirma dalis

Iš tikrųjų ši apžvalga turėjo pasirodyti gerokai anksčiau. Tačiau tas kelias savaites, praėjusias nuo žurnalo išleidimo, blaškiausi po didžiuosius prekybos centrus. Ieškojau, kuriame iš jų kukliai baltuoja viršelis raudonomis raidėmis. Neapsikentęs net parašiau leidėjui Pauliui. Jis labai mandagiai atsakė, o aš geriau pasižvalgęs viename stadiono dydžio prekybos centre radau pirmąjį numerį.

Jį perskaičiau net du kartus. Ne dėl to, kad buvo labai įdomus, dėl to, kad trumpas. Nors vaikams skirti žurnalai ir nebūna ilgi. Numeryje yra dvi istorijos, viena apie tai, kaip Houmeris pasidarė milžiniško dydžio, antra – siaubo istorija apie kolekcionierių Houmerį, kurią pasakoja Bartas. Tiesa, siužetas nėra toks užsuktas, koks dažniausiai būna seriale.

Ten paprastai nutinka kokia smulkmena, kuri lengvai priveda prie pagrindinės siužeto linijos. O čia iškart į tarpuragį kala pagrindinė linija, be seriale įprasto „užsukimo“. Ir pačios istorijos baigiasi akivaizdžiai. Nėra ten gyvenimiškų pamokymų ar gilios išminties. Bet jos ir nereikia! Gal naujajai socialinių tinklų, tinklaraščių ir tviterio kartai šis žurnalas galėtų tapti Kurto Vonneguto aprašytais F. Dostojevskio “Broliais Karamazovais” – knyga, kurioje surašyta viskas, ką reikia žinoti apie gyvenimą.

Pirmieji animaciniai Simpsonų filmukai (trumpesni nei dabar) pasirodė neatmenamais 1987-aisiais, sulaukė neįtikėtino populiarumo ir kūrėjai po ketverių metų iškepė dar vieną blyną –1991-aisiais buvo pristatyti šeimos iš Springfildo komiksai leidinyje „Simpsons illustrated“ (jis buvo leidžiamas kartą per ketvirtį ir gyvavo tik 2 metus).

1993-iais, pasirodė iki dabar leidžiamas žurnalas „Simpsons“ su keturiais pasakojimais, tačiau šiuo metu pasakojimai dažniausiai būna tik du. Lietuviškojo žurnalo turinys yra verstas iš originalių amerikietiškų komiksų, kuriuos kuria tas pats Mat Groening, pradėjęs Simpsonų karštinę. Visuose žurnaluose turinio schema labai panaši: kelios istorijos, o gale – skaitytojų atsiųsti herojų piešinėliai.

Nežinia iš kur, bet pirmojo lietuviško žurnalo gale jau yra skaitytojų piešti Bartas, Houmeris ir Kalvis. Skaitytojus piešti gundo pagrindiniu prizu – Houmerio galva-laikrodžiu.

Kaina, kaip už komiksų žurnalą gana didelė, už tiek būtų galima nusipirkti kelis B lygio moteriškus skaitalus. Jei esi prisiekęs komiksų ir Mat Groening kūrybos ir komiksų fanas, mokėti verta. Kitu atveju siūlyčiau pasvarstyti. Nors visada yra galimybė
gauti nemokamai – torrentuose mačiau nemažai numerių anglų kalba, nors tenka pripažinti, kad skaityti ekrane visai nesmagu.

Todėl tikriausiai reiks paaukoti dvi ateinančio mėnesio savaites antrojo numerio paieškoms.

Beje, (ne)oficialiame Simpsonų tinklaraštyje verda gyvenimas: publikuojami skaitytojų atsiųsti herojų piešinėliai, leidėjai pristatė antrojo numerio viršelį. Tikriausiai tai aktyviausiai pildomas lietuviško žurnalo tinklaraštis. Įdomu, kada sulauksim Houmerio ar
Barto tviterio srauto?

Lankykitės: www.obuolys.lt/simpsonai/