Šį sekmadienį Kauko laiptų turgus skelbia startą

Turgaus aikštė dar Antikinėje Graikijoje buvo ne tik prekybos, bet ir susitikimų, bendravimo vieta. Todėl jei kas prabyla apie viešą erdvę, nevengia užsiminti ir apie agorą, kurioje kas prekiaudavo, kas demokratijos klausimus aptarinėdavo.

Po tūkstančių metų atviri smulkiųjų prekybininkų turgūs yra tapę daugelio miestų gyvosiomis dalimis. Čia bendruomenės mainosi ne tik daiktais ir piniginiais vienetais, bet ir juokais, naujienomis, gandais.

Kaune smulkiosios prekybos turgūs iškelti už miesto centro, o likusieji – dideli, uždari ir beasmeniai. Todėl nuo šio sekmadienio (birželio 28 d.) visą vasarą ant iki šiol tylių Kauno Kauko laiptų vyks gatvės turgūs. Lietuvių, Aukštaičių gatvių ir Kauko alėjos apsuptyje, buvusiame Kauko laiptų fontane, nuo 12 iki 18 valandos: maistas, veiksmas, mainai ir prekyba.

Atsineškite pledą ar šezlongą – poilsio ir bendravimo užteks visiems.

Pirmajame Kauko laiptų turguje gėrybes pardavinės, mainys ir bendraus:
– Replique Boutique – rankų darbo papuošalai ir įvairūs daikčiukai.
– kidult aktyvistų MoyToy siurprizas
– Kauno knygų mainykla „Ir Kaune galima keistis knygomis!“ – taupykit popierių ir vietą lentynose, neškit šen jau perskaitytą literatūrą ir semkitės naujienų iš knygų baseino
– sendaikčių turgus

Gaivins, maitins ir linksmins:
– „Suflerio Būdelės“ gėrimai
– Egio pomidorų sriuba ir rabarbarų kompotas
– muzikos įrašai
– stalo žaidimų kampas

Nuo lietaus saugos skėčiai. Turgus atviras iniciatyvoms: norintys mainyt, prekiauti, skaityti paskaitą apie Renesanso meną ar išmokyti lankytojus origamio turėtų ieškoti Betos, ją pažįsta kiekvienas prekybininkas.

Kur: Kauko laiptų fontanas, tarp Lietuvių, Aukštaičių gatvių ir Kauko alėjos, Kaunas. Google žemėlapis.
Kada: birželio 28 d., 12-18 val. (nuo birželio 28 d. kiekvieną vasaros sekmadienį)