Į Vilnių atvyksta Dead Can Dance įkūrėjas Brendan Perry

Balandžio 3d. Vilniuje, Kongresų rūmuose savo naują albumą pristatys grupės DEAD CAN DANCE siela ir įkūrėjas BRENDAN PERRY su grupe.

Brendan Michael Perry gimė Londone 1959 sausio 30 d.. 1973 B. Perry tėvai nusprendė emigruoti į Naująją Zelandiją, kur jis vėliau lankė katalikų misionieriaus brolio Maristo mokyklą. Čia jis ir įgijo savo tikrąjį muzikinį išsilavinimą, nors muzika ir nebuvo stiprioji mokyklos programos dalis.

Brendan Perry suformavo Dead Can Dance 1981 m. kartu su būgninku Simon Monroe (iš grupės The Marching Girls) ir Paul‘u Ericson‘u kuris grojo bosine gitara. Paskutinė narė, kuri prisijungė prie grupės, buvo Lisa Gerrad. Ji grojo elektronine perkusija ir pradžioje buvo pritariantis vokalas. Po keletos pasirodymų ir šiltokų atsiliepimų Melburno muzikinėje spaudoje, Perry nusprendė, kad Dead Can Dance Australijoje neturi ateities. Po atsisveikinamojo koncerto The Crystal Ballroom salėje, Melburne 1982 balandžio 2 dieną jie iškeliavo į Londoną. Būgnininkas Simon Monroe liko Australijoje.

„Mes neturėjome pasirinkimo, kaip tik persikraustyti į Europą, kad galėtume progresuoti, kaip atlikėjai. Australijos muzikinė scena mums ketino pasiūlyti kažką per vidurį tarp sunkiojo roko ir alternatyviosios muzikos. Londone grupė pranešė apie būgnininko paiešką ir galu gale sutarė su Peter Ulrich kuris kaip tik gyveno sekančiame kvartale nuo Lizas is Brendano buto. Keturių dainų demo įrašas įskaitant ir „The Fatal Impact“ ir „Frontier“ buvo išsiūstas kelioms nedidelėms nepriklausomoms kompanijoms su viltimi, kad jos labiau rūpinsis atlikėju, nei didelė leidybinė kompanija.

Dead Can Dance iš viso išleido devynis albumus įskaitant koncertinį video albumą. Kai santykiai tarp Brendan ir Lisa pradėjo byrėti, abipusiu sutarimu buvo nuspręsta, kad jų muzikinis bendradarbiavimas kaip Dead Can Dance baigėsi. Abudu pradėjo solines muzikines karjeras.
2005 m. Brendan ir Lisa trumpam atkūrė Dead Can Dance paskutiniam atsisveikinimo turui. Dvi naujos dainos buvo specialiai parašytos šiam pasauliniam turui: „Babylon“ – kaip kaltinimas US politinei karo mašinai ir „Crescent“ – gyvenimo išdidi odė gamtai ir žmogiškajai dvasiai. Šių dainų studijinės versijos pasirodys Brendan naujame albume „Ark“ kuris planuojamas išleisti 2010m. vasario mėnesį. Naujausią maestro albumą galėsime įvertinti jau š.m. balandžio 3d. Vilniuje, Kongresų rūmuose.

Prekyba bilietais prasidės vasario 11d. 10val. www.tiketa.lt kasose ir internetu.

Organizuoja
MEDUSA CONCERT

www.brendanperry.com