Stanevicius.lt – In The Woods

Andriaus muzikinis blogas Stanevicius.lt internetinėje erdvėje šmėžuoja jau keletą metų, Google paieškos sistema paprastai ten nuveda kai domiesi ar kas nors iš lietuvių paminėjo vieną ar kitą keistą muzikinį reiškinį, dar neapžiotą masinės isterijos. Todėl ir be konkretaus tikslo ten užsukęs rasi ką nors keisto ir negirdėto.

Labai susidomėję Andriaus muzikinėmis įžvalgomis paprašėme įrašyti selekciją apie tai, kuo jis labiausiai pastaruoju metu gyvas. Žinant jo seną geismą tikrajai tribal muzikoje išgirdome daugiau nei tikėjomės. Štai ką apie savo koliažą jis pasakoja pats:

“Miksas, kurį galima būtų apibūdinti žodžiais ethnic/mystic/rhythmic/atmospheric/ritualistic, gimė iš ilgalaikio susižavėjimo tribal, Afrikos, egzotine ir perkusine muzika. Nepaisant to, kad skambesys vietomis labai jau hausovas, apibūdindamas vengiu žodžio house. Nes iš esmės mikso sumanymas nebuvo susijęs su šokiais, o veikiau jau su ritmu.

Galutinis rezultatas turėjo būti mistinis ir paslaptingas, besiremiantis etniniais afrikos, rytų ritmais, vietomis euforinis ir minimaliai tranzuojantis, primenantis genties ritualus. Jokių griežtų suvaržymų stilistine prasme. Jei pirmoji mikso pusė akivaizdžiai remiasi perkusijomis, tai antroji pusė į tribalistinį rinkinio sumanymą žvelgia kiek netiesiogiai ir neįprastai. Muzikine prasme apkeliaujama ir Afrika, ir Rytai, ir Šiaurė… Sudėti ir šių dienų, ir senesni kūriniai. Seniausiam kūriniui, beje, jau yra per 40 metų.”

Ore.lt redakcijoje šis miksas sukasi jau nebe pirmą karta ir klausant jį iš naujo apima vis keistesnė nuotaika.

Kūrinių sąrašas:
1. Exuma – Paul Simon Nontooth
2. Muslimgauze – Mullah Said
3. Brandy – The Ritual (Original Mix)
4. Joe Claussell – Drums Of Ju/Ru
5. Guillaume & The Coutu Dumonts – Mederico
6. Sigur Rós – Gobbledigook (Gluteus Maximus Mix)
7. T++ – Dig
8. T++ – Cropped
9. Shackleton – Bastard Spirit
10. Exuma – The Vision

Stanevicius.lt