Skelbiama filmų atranka į penktąjį Tarptautinį Kauno kino festivalį

Tarptautinis Kauno kino festivalis kviečia kino kūrėjus teikti filmus šių metų festivalio programai. Filmai iki birželio 24 dienos gali būti siūlomi į keturias festivalio programos dalis: „Tapatumai“, „Visos mūzos“ „Muzika, keičianti pasaulį“ ir trumpametražių filmų programai.

Norint dalyvauti atrankoje privaloma užsiregistruoti ir užpildyti atrankos formą festivalio svečių puslapyje. Filmą festivaliui reikėtų atsiųsti DVD formatu iki nurodyto termino – birželio 24 d.

„Penktajam Kauno kino festivaliui kūrėjai, platintojai ir kino kūrimo kompanijos iš viso pasaulio gali pasiūlyti savo filmus. Festivalis kviečia teikti filmus programos dalims „Tapatumai“, „Visos mūzos“, „Muzika, keičianti pasaulį“ ir trumpametražių filmų programai. Pateiktus filmus peržiūrės festivalio programos sudarytojų komanda, kuri nutars dėl filmų įtraukimo į programą, – sakė Kauno kino festivalio festivalio programos sudarytojas Tomas Tengmark. – Šį žingsnį matau kaip naujų atradimų galimybę ir tikiuosi, kad Kauną pasieks įdomūs filmai. Kviečiu kino kūrėjus susipažinti su filmų pateikimo taisyklėmis, patalpintomis festivalio interneto svetainėje, ir atsiųsti savo filmus!”

Žiūrovų pamėgta tradicinė festivalio programos dalis „Tapatumai“ talpina filmus su ypatingu žvilgsniu į tapatybės problemą. Juose svarbios tarptautinių ir tarpkultūrinių skirtumų bei bendrumų temos. Filmų personažai susiduria su emigracijos ir imigracijos klausimu, išgyvena kultūrines dilemas naujose šalyse ar bendruomenėse, o taip pat – auga, bręsta, sensta, keičiasi bei šiuos pokyčius apmąsto. Išgyvendami esminius psichologinius ar sociologinius virsmus atskiri žmonės ar bendruomenės stengiasi suvokti savo tapatybę. Kinas turi galimybę jautriai atskleisti tapatumo aspektus.

Muzikos ir filmo mylėtojus viliojanti programos dalis „Muzika keičianti pasaulį“ pristato ne tik unikalius muzikos atlikėjų ar grupių portretus, koncertinius filmus, bet ir dokumentiką apie muzikos kultūrą.

Programos dalis „Visos mūzos“ skirta filmams apie meną. Temos ir žanrai šioje programos dalyje varijuoja, tačiau visi filmai kalba apie kūrybos reiškinio subtilybes, išskirtines menininkų asmenybes. Filmuose svarstomos meno paskirties, tikslo bei santykio su kitais kultūriniais reiškiniais temos.

Šiais metais ypatingas dėmesys bus skiriamas trumpametražių filmų programai. Kaip ir kiekvienais metais nebus taikomi apribojimai žanro prasme – laukiami vaidybiniai, dokumentiniai, animaciniai ar eksperimentiniai filmai, tačiau ypatingas dėmesys bus skiriamas filmams, kuriuose pasitelkiamas ilgas planas. Tai – juostos, kurios savo formos arba turinio prasme atitinka ilgo plano, gilesnio, įdėmesnio žvilgsnio kriterijus. Labai laukiama nepriklausomų, eksperimentinių kino kūriniams.

Festivalio organizatoriai kviečia siūlyti filmus į minėtas programas bei ragina kino kūrėjus nepamiršti, kad teikiant filmą būtina užpildyti specialią anketą festivalio svetainėje (svečių puslapyje) bei įsitikinti, kad kūriniai atitinka ten pat įvardintus kokybės bei teisės reikalavimus.

TKKF svečių puslapis filmus teikiančių kino kūrėjų registracijai: vp.eventival.eu/kaunas/2011.