T.Ė.T.Ė. sugrįžta ir kviečia mamas

Pirmasis pristatomasis T.Ė.T.Ė. renginys vyks jau lapkričio 29 d. kultūros bare „Kablys“. Vakaras prasidės spaudos konferencija ir bus pratęstas koncertu. Jame pasirodys praėjusių metų apdovanojimų nugalėtojai: DEE & KAMY (metų hip hopo grupė), FUN CLOCK (metų fanko grupė), MANDRAGORA (metų metalo grupė), COLOURS OF BUBBLES (metų roko grupė). Koncerto pradžia – 21 val. Organizatoriai ragina nepalikti mamų namuose, nes joms įėjimas – nemokamas!

Primename, kad pagrindinė T.Ė.T.Ė apdovanojimų idėja – pagerbti alternatyviosios muzikos kūrėjus, atlikėjus, muzikantus, festivalių rengėjus, apie muziką rašančius žurnalistus ir daugelį kitų sričių atstovų, kurie yra susiję su lietuviškos muzikos propagavimu.

„Muzikiniai apdovanojimai M.A.M.A yra labiau orientuoti į populiariąją muziką, tad daugelis atlikėjų nesulaukia žiniasklaidos dėmesio ir lieka neįvertinti. Tačiau jie rengia daug koncertų, leidžia albumus, kuria videoklipus ir daugelis jų turi tikrai didelį gerbėjų ratą. Metų pradžioje, galima sakyti, ekspromtu surengti T.Ė.T.Ė 2011 apdovanojimai tikrai pasiteisino. Susirinko beveik 1000 žiūrovų, apdovanojimai buvo transliuojami internetu. Linksma buvo visiems – ir publikai, ir laimėtojams, kurių vieni raitė autografus ant krūtinės, o kiti įsišėlę šoko nuo scenos“, – prisimena vienas renginio organizatorių Vilius Alesius.

T.Ė.T.Ė., tapę alternatyva apdovanojimams „M.A.M.A.“, buvo alternatyvūs ne tik muzika, bet ir renginio formatu. Žodžio kišenėje neieškantys renginio vedėjai Miss Sheep (Dovilė Filmanavičiūtė) ir Mantas Stonkus nebijojo aštresnių replikų bei ironiškų užuominų apie popscenos žvaigždes. Apdovanojimuose koncertavo „Attitude“, „Reed No Brass“, Markas Palubenka, „Mano juodoji sesuo“, Brainers“, didžiulių ovacijų sulaukę „Muse IQ“ su Beissoul, „Saulės Broliai“ su renginio organizatoriumi Viliumi Alesiu, apdovanojimų himną sukūrę „Omerta“, „My Favorite Gun“, senokai scenoje matyti šiauliečiai „Gin Gas“, „Fusedmarc“, „Pergalė“, folkroko grupė „Žalvarinis“ bei funk’o/džiazo atlikėjai „Jing’a’Ling“.

http://www.youtube.com/watch?v=rgLaooRiKSE

Apdovanojimų laimėtojams buvo įteikti diskinio pjūklo formos simboliniai medaliai. Juos renginio vedėjai ėmė iš scenoje stovėjusio vaikiško vežimėlio, simbolizavusio T.Ė.T.Ė. apdovanojimų kūdikystę. Apdovanojimuose dalį prizų susižėrė jau senokai publikos pamėgti „Liūdni slibinai“, nugalėję Metų tautos balso nominacijoje. Be prizų neliko ir dainininkai Ieva Narkutė bei Jeronimas Milius. Metų debiutu tapo savo pirmąjį albumą išleidęs muzikos kūrėjas iš Vilniaus Markas Palubenka. Prizu už geriausią klipą dainai „Why“ džiaugėsi grupė „Gyvai“.