Basi: rokenrolas ir tiesa Lietuvos liaudžiai

Pavadinimas Basi atsirado tuomet, kai būsimasis grupės vokalistas Karolis Kasperavičius, 2012-ųjų vasarą stovėdamas prie Elektrėnų kultūros centro, nusprendė pasikasyti koją.  Kiti grupės nariai, (Tomas Chveduk – būgnai, Rokas Arciševskij – gitara bei pritariantis vokalas ir Edvardas Mikulis arba tiesiog Mikulis, – klavišai bei dar kažkas) pamatę basą Karolio pėdą, kartu nusprendė, galima sakyti, SUPLANAVO naujagimį, t.y grupę Basi. „Basakojai“ savo dainų repertuare turi jau daugiau nei 10 autorinių dainų, kurios, pasak klausytojų, tikrai „veža“. Kelių iš jų įrašus galima išgirsti internete, bei radijo stotyse. Dainos „Šiandien aš drąsus“ vaizdo klipas dalyvavo LRT televizijos „Klipvid“ konkurse. Grupė  jau pasirodė tokiuose festivaliuose kaip „Pilies aidas“, Elektrėnų džiazo festivalis, konkurso „Tamsta garažas“ finale. Rugpjūčio pradžioje Basi pasirodo “Granatos Live” festivalyje.

Papasakokite trumpai apie save, kas esate, kada pradėjote savo veiklą ? Juk ne paslaptis, kad daugelis žmonių net nėra girdėję apie Jūsų grupę, nors „Facebook“ jau turite virš 500 fanų.

Tikėkimės, po šito interviu, negirdėję žmonės, išgirs. Esame keturių nenaudėlių, mišrių asmenybių kolektyvas, susikūręs beveik lygiai prieš metus. Savo veiklą pradėjome praėjusiais “pasaulio pabaigos metais”, vasarą (tiksli data kažkur anapus), startavome su menų festivaliu “Pilies aidas”.

Kaip susipažinote vieni su kitais ir kodėl sugalvojote susiburti  į  grupę ?

Esame iš vieno miestelio, pavadinimu, Elektrėnai. Jis toks mažytis, kad ten net nereikia susipažint, nes Elektrėnuose gimę žmonės iškart yra žinomi visiems vietiniams. Šis miestas – vienas organizmas, viena banda, o iš tos bandos likimas MUS suvedė į atskirą grupelę, grupę Basi, vedamas idėjos – skleisti rokenrolą, tiesą ir VISIŠKĄ TIESĄ Lietuvos liaudžiai.

Kas Jums gyvenime pataria geriausiai ?

Mylimi žmonės, skausmas, liūdesys, džiaugsmas, knygos, muzika.

Galbūt nuskambės kaip sudėtingas klausimas, bet beveik visiems muzikantams rūpi jų fanai. Kokia Jūsų nuomonė apie fanus ? Kokiais būdais stengiatės tobulėti ?

Klausimas visai nesudėtingas. Fanai – kiekvienos grupės varomoji jėga, motyvacija. Jeigu jų nebūtų – nebūtų muzikos, apskritai. Kaip kiekvienam rašytojui  būtina turėti savo skaitytoją, taip ir muzikantui reikia fano, klausytojo, kad grupė vystytųsi toliau. Tobulėjame visaip: stengiamės toleruoti vieni kitus (kas yra labai sunku), nešti savo EGO lauk iš studijos ir daryti bendrą darbą. Stengiamės tobulėti techniškai, dvasiškai, stengiamės nepasiduot aplinkai, tiesiog…

Kaip gimsta Jūsų dainos, turite gal įkvėpimo mūza ?

Kartais jos gimsta tyliai, nakty, kai nieko nėra tik tu ir tavo dvasiukas akušeris, o kartais garsiai studijoje iš turėjimo ir neturėjimo ką veikt, turėjimo ką nors įrodyt, atskleist, duot užuosti. Nuosavos Mūzos neturime, Mūziaus taip pat, bet kartais apsilanko.

Kaip manote, ar nenuvertėjo muzika esant nemokamam duomenų atsisiuntimui ?

Materialiai – gal… Tikiu, kad yra finansiškai nukentėjusiųjų dėl šio duomenų nutekėjimo, tačiau dvasiškai muzika niekad nenuvertės, kad ir koks duomenų (muzikos) siuntimas bebūtų.

Kaip vertinate Lietuvos muzikos pogrindį ir pop atlikėjus  ?

Teigiamai. Visokių reikia.

Ar iš muzikos įmanoma gerai užsidirbti Lietuvoje ?

Įdomu, ką reiškia GERAI? Užsidirbti galima, jei dauguma tavo pasirodymų yra vestuviniai ar šiaip, susiję su labiau privačiais žmonių tūsais. Aišku, jei esi SEL lygio muzikantas, tuomet, manom, jog GERAI užsidirbti TIKRAI galima.

Kokie Jūsų artimiausi muzikiniai planai, galbūt pagalvojate ir apie dalyvavimą Eurovizijos atrankoje šiemet ?

Naujos dainos “Kitas aš” (kurią galite paklausyti FB) įrašas, “Granatos Live” festas, “Žalgirio” arenos dviejų metų gimtadienis. Eurovizija? Gal… Įdomi patirtis būtų.

O galbūt Jūsų planuose yra proveržis į užsienio rinką – juk daugelis tik apie tai tik svajoja ?

Žadam užkariauti visą pasaulį su savo dainomis, kaip animacinio serialo laboratorijos pelės “Pinkis ir Makaulė” savo idėjomis.

Paatviraukite: kaip Jums sekasi meilės reikalai, ar visi užimti, ar dar vilčių yra gerbėjoms Jus apžavėti ?

Visaip būna… Meilė yra, jos ir vėl nėra.. Vieni laisvi, kiti ne.. Nesuprasi.. Viltis miršta paskutinė.

Kas Jums yra laimė, o kas prabanga ?

Laimė – kai nieko neturi ir gera. Prabanga – kai gali sau leist į užkulisius pasikviest E. Dragūną, kad jis mus išlydėtų į sceną.

Palinkėjimas skaitytojams ?

Imkite mus ir klausykite, skaitykite, prievartaukite, tobulėkite ir jūsų vaizduotė bus išganyta. Bučkis.