Klezmerių melodijos ir hiphopo ritmai iš Australijos

Kirtimų kultūros centre ketvirtadienio vakarą (liepos 11 d.) gros grupė The Asthmatix. Muzikantų trio iš Sidnėjaus (Australija) elektroninę hip-hop muziką skoningai jungia su klezmeriškomis smuiko melodijomis bei džiazo improvizacijomis.

The Asthmatix kuriamoje ir atliekamoje muzikoje ne be pagrindo jaučiama įvairių kultūrų muzikos įtaka. Žydų, vengrų bei prancūzų kilmės muzikantai ilgą laiką gyveno ir kūrė Vokietijoje, o platų muzikinį skonį liudija ankstesnis bendradarbiavimas su etiopų liaudies dainininku Dereb Desalegn, čigoniško džiazo gitaristu Lulo Reinhardt, reperiu Aphletik, bei Somalio kilmės kanadiečiu prodiuseriu Mocky.

Australų trijulės priešakyje melodijas griežia pripažintas smuiko virtuozas Daniel Weltlinger, klavišiniais instrumentais ir melodika groja jo bendravardis Daniel Pliner, o elektroniniais ritmais bei garsais iš patefono plokštelių groja Micha “Morphingaz” Walter. Nuo 2007 grojantis kolektyvas pateikia klausytojams savotišką požiūrį į instrumentinę hip-hop muziką, jungdamas ją su džiazu, elektronika bei tradicinėmis žydų bei artimųjų rytų melodijomis.

“The Asthmatix” Lietuvoje surengs du koncertus. Renginio Kirtimų kultūros centre (Dariaus ir Girėno g. 69, Vilnius) pradžia liepos 11 dieną 19 valandą, o liepos 12 dieną The Asthmatix gros Zarasų rajone Dūburio ežero saloje vyksiančio “Tundra” muzikos festivalio miško scenoje.

Renginio facebook prieiga: https://www.facebook.com/events/479509142136142/
„The Asthmatix“: http://www.theasthmatix.com/
„The Asthmatix“ muzikos debesis: https://soundcloud.com/asthmatix
„The Asthmatix“ facebook prieiga: https://www.facebook.com/asthmatix
Kirtimų kultūros centras: http://www.kirtimukc.lt/