2014 January

„Tallinn Music Week“ numato gausiausią iki šiol Lietuvos atlikėjų būrį

Kasmet pavasarį vykstantis festivalis-konferencija „Tallinn Music Week“ jau kitą savaitę atskleis jame šiemet pasirodysiančių atlikėjų sąrašą. Žadėję daugiau dėmesio skirti Lietuvos atlikėjams festivalio rengėjai preliminariuose dalyvių sąrašuose dėlioja gausiausią iki šiol lietuvių atlikėjų skaičių, kuriuos ketina kviesti į renginį. Šeštasis […]

Sunday Bug Special: 002 E-root

Erik Berežok arba E-root yra vienas kiečiausių reggae vėliavnešių Lietuvoje. Erikas savo muzikiniu skoniu ir didele plokštelių kolekcija šokių aikštelėje ne kartą įrodė pozityvios muzikos galią. Jo susivienijimas Groove Tribes į Lietuvą atvežė ne vieną žinomą reggae atlikėją, o maža dalis legendos šiandien sukasi OreCast grotuve.

Estai Digital Digital kviečia visus d’n’b gerbėjus

RAVENESS muzikos renginių ciklas, skirtas visiems nekomercinės elektroninės muzikos gerbėjams, pristato antrąjį renginį – „RAVENESS Presents: BASS & DRUM”. Sausio 31 dieną Vilniaus klube ,,Soulbox” vyksiančiame renginyje pasirodys viena perspektyviausių Estijos d’n’b grupių DIGITAL DIGITAL. Gyvą ir kokybišką garsą propaguojanti grupė savo veiklą pradėjo 2010 metais, kai du didelę patirtį sunkiosios muzikos srityje sukaupę muzikantai Dennis Shelley ir Annika Stern susivienijo bendram projektui.

“Santa” tvoja, bet nepakankamai

Režisieriaus Mariaus Ivaškevičiaus “Santa” aplankė mus pavėlavęs daugiau nei mėnesiu, kai kiemuose mėtosi spyglius numetusios eglutės, o supermarketuose jau pradeda spurdėti Valentino širdys. Mariaus debiutas pilnametražiame kine buvo atidėliojamas dėl noro pristatyti žiūrovui tobulą rezultatą. Režisierius žinomas kaip pjesių „Madagaskaras“, „Mistras“ ir daugybės atsiliepimų sulaukusio spektaklio „Išvarymas“ autorius.

Pagrindinė „Žiemos ekranų“ programa kviečia keliauti

Savaitgalį lankytojų antplūdžio sulaukę „Žiemos ekranai“ sostinėje tęsis iki pat sekmadienio. Kino centre „Skalvija“ bei „Pasakos“ ir ŠMC kino salėse toliau suksis Otaro Joselianio juostos, Marguerite Duras bei pagrindinės programos filmai. Pastaroji, pristatanti dešimt naujausių frankofoniškų filmų, siūlys keliauti ne tik skirtingais žanrais, bet ir skirtingais kontinentais.