2014 March

Radijo laidos “Muzikos spektras” įrašai – internete

Asociacijos AGATA pristatomoje Žinių radijo laidoje „Muzikos spektras“ jau viešėjo dešimtys naujos kartos Lietuvos atlikėjų, nemažai jų atliko dainas gyvai radijo studijoje. Siekdami, kad šie dainų įrašai nepasimestų archyvuose, laidos autoriai sukūrė joms naujus namus – laidos paskyrą „Soundcloud“ socialiniame […]

Amerikos ir Rusijos Madonų susitikimas tarpdisciplininės poezijos sprogime Vilniuje

Tarptautinis tarpdisciplininės poezijos festivalis „TARP“ – analogų neturintis renginys tiek Lietuvoje, tiek Europoje siūlo į poeziją pažiūrėti kitu kampu. Balandžio 1 d. festivalio rengėjai kviečia į Venclovų muziejų-namus, kur vyks atviras, nemokamas TARPinis festivalio renginys intriguojančiu vardu „Pandoros skrynia ir Madonos bomba“. Čia vienam vakarui tarptautiniams skaitymams ir poetiniams eksperimentams atvyksta poetės, menininkės Natalija Fedorova (Rusija), Ksenija Zimmerman (Rusija) ir Celia Bland (JAV).

Colours of Bubbles išsitatuiravo savo albumo pavadinimą

Jauni ir ambicingi indie rokeriai „Colours of Bubbles“ sukėlė tikrą šurmulį gimtuosiuose Šiauliuose. Šį mėnesį sėkmingai pradėję savo albumo „Inspired by a True Story“ pristatymo turą Vilniuje ir Alytuje, muzikantai Šiaulių bare „Blic“ surengė tokį sausakimšą koncertą, kad pažadėjo netrukus šiame mieste pakelbti ir dar vieną pasirodymą.

“Tallinn Music Week” atgarsiai

Talino muzikos savaitės reklamos visų pirma pasitiko ant šio miesto… šiukšlių dėžių. Ir toks kiek netikėtas sprendimas tik parodo, kaip atvirai mąsto “Tallinn Music Week” (toliau – TMW) orgkomitetas ir kodėl tik 6 -ąjį kartą vykstantis forumas jau yra vertinamas visos Europos muzikos bendruomenėje. Ore.lt rūšiuoja įspūdžius iš savo šiukšlių dėžės.

“Silence Family” išleidžia dvigubą Few Nolder ir Kurak plokštelę

Penktąjį gimtadienį neseniai atšventusios elektroninės muzikos šeimos „Silence“ įkūrėjas Vidis tęsi sau duotą pažadą sukaktį minėti ištisus metus. Dar viena šventinė proga – naujas kompanijos „Silence Music“ leidinys „My Holy Senses“. Jo autoriai – Few Nolder pseudonimu pasirašinėjantis prodiuseris Linas Strockis ir projekto „Kurak“ idėjinis vadas Vygantas Kisevičius.