„Liverpool“ baras Vilniuje atidarymą švęs tris vakarus iš eilės

Pirmasis Lietuvoje indie ir roko muzikos baras „Liverpool“ duris atvers jau šį trečiadienį, balandžio 30 d. Atidarymo renginiai vyks ir ketvirtadienį, ir penktadienį. Per tris vakarus lankytojų laukia 8 nemokami Lietuvos nepriklausomo roko grupių koncertai ir diskotekos.

Kartu su „Liverpool“ bendruomene Lietuvoje užaugo ne viena indie grupė. Dvi iš jų pasveikins barą su atidarymu jau pirmąją dieną, trečiadienį: tai šiemet puikiai sutiktą debiutinį albumą išleidę šiauliečiai „Colours of Bubbles“ ir pavasarį sostinės „Loftą“ sausakimšai užpildę „Garbanotas Bosistas“. Jiems sceną apšildys naujai atrasta indie roko komanda iš Vilniaus „Flood & Crowns“.

Po koncertų vyks tradicinė „Liverpool Party“ diskoteka su klasikinėmis indie roko, britpopo ir kitų artimų muzikos žanrų dainomis. Būtent nuo tokių diskotekų „Liverpool“ veikla ir prasidėjo 2007 m.

Antroji diena, gegužės 1-oji, ketvirtadienis, bus skirta „Liverpool Labs“ – naujos arba neatrastos senos indie ir roko muzikos paieškoms. Jos metu specialius setus sugros „Liverpool“ draugai.

Baro atidarymo finalas laukia penktadienį, gegužės 2-ąją. Tą vakarą įvyks net penki jaunų vietinių grupių koncertai. Į sceną žengs „Journey of Mintyria“, „Baltasis Kiras“, „Monkey Tank“, Šarūnas Petrutis su grupe „Graveyard Conglomerate“ ir grupė „Pilnatys“, praėjusią savaitę laimėję konkursą „Tamsta garažas“.

„Norime, kad baro atidarymas būtų įvykis. Fantastiška, kad „Liverpool“ pasveikinti susirinks tiek grupių. Jos rodo, kad indie muzikos scena Lietuvoje yra gyva. Norime, kad baras taptų tokios muzikos namais Lietuvoje“, – sako baro įkūrėjai Laurynas Zibolis ir Evaldas Taroza.

Visų renginių pradžia yra 20 val. Duris baras atvers trečiadienį 19 val. Kad lankytojai neišalktų, pasirūpins vaikinai iš „The Sandwich“. Jie paruoš trijų rūšių sumuštinius, kurie bus gardinami namų gamybos padažais.

Įėjimas į visus atidarymo renginius bus nemokamas. Be to, dalis baro apyvartos keliaus į specialų fondą, kuris bus skirtas paremti indie ir roko grupes Lietuvoje. Tarp kitų baro naujovių – „Smart Bar“ koncepcija. Kiekvienas baro lankytojas per specialią išmaniųjų telefonų programėlę galės pasirinkti bare skambančią muziką, kaupti taškus, o vėliau juos iškeisti į bilietus į koncertus, pasirinktus muzikinius albumus, baro marškinėlius ir kitas dovanas.

„Liverpool“ baras įsikūrė Vilniuje, netoli Seimo esančiame „Vilniaus vartų“ komplekse, adresu Gynėjų g. 14. Po atidarymo baras šiuo metu veiks kiekvieną dieną, išskyrus pirmadienius. Jame bus rengiami koncertai, roko muzikos vakarėliai, susitikimai su grupėmis, albumų perklausos, naujų vaizdo klipų premjeros, svarbiausių sporto varžybų peržiūros, veiks meno erdvė.

„Norime, kad tai būtų šiuolaikiškas baras, žinomas kiekvienam indie muzikos gerbėjui, svarbiausia platforma tiek jaunam, tiek jau žinomam šio žanro muzikos atlikėjui iš Lietuvos ir ne tik“, – sau tikslą kelią „Liverpool“ bendruomenė.