2014 August

(ne)Mokslas Nidos meno kolonijoje

Mokslas ir menas paprastai yra laikomi stipriai viena nuo kitos nutolusiomis sritimis, iš dalies tarytumei prieštaraujančiomis viena kitai. Tačiau dažnai mokslinės ir kitos pseudoteorijos, kuriomis buvo tikima, staiga paneigiamos naujų idėjų ir pasaulis vėl suvokiamas kitaip. Kūrybinių „Migruojančių meno akademijų“ („Migrating Art Academies“) dirbtuvių metu jaunieji menininkai gilinsis į visuomenės pripažintus ir atmestus mokslinius, socialinius faktus ir naujai apsvarstys realybės ir vaizduotės sąvokas. Į Nidoje vyksiančio renginio viešas paskaitas kviečiami visi susidomėjusieji

Ant “profsąjūzų” Vilniuje – gatvės meno kūrinys

Rugsėjo 5–13 d. Vilniuje lankysis lenkų grafikas Mariusz Waras, gatvėje kuriantis M-City slapyvardžiu. Industrinės tematikos kūriniais ant patatų pasaulyje garsėjantis menininkas dalyvaus tarptautiniame gatvės meno festivalyje „Vilnius Street Art“. M-City darbais didžiuojasi Berlynas, Niujorkas, Paryžius, Londonas, Tel Avivas ir daugelis kitų miestų, o Vilniuje menininkas „atgaivins“ griūvantį sovietmečio reliktą – Profsąjungų rūmus.

Ruduo “Menų spaustuvėje”

6 d. (šeštadienis) 19.00 Organizacija OKT/ Vilniaus miesto teatras pristato: HAMLETAS Tragedija, 180 min. (su pertrauka/dviejų dalių) Rež. Oskaras Koršunovas Juodoji salė, 50 – 60 Lt | 14,50 – 17,40 €, Tiketa 7 d. (sekmadienis) 11.00 MOZAIKA Šiuolaikinio šokio spektaklis […]

Andrejus Vasilenko: Vilniaus laikas, šviesa ir siužetas

Prieš kelis metus viename Londono klubų susipažinau su linksmu garbaniumi Andrejumi “Arkadijumi” Vasilenko. Tuo metu radome daug bendros kalbos prie bokalo, o jis atrodė kaip gerai įsišaknijęs naujasis londonietis. Pasakojo, kaip per dieną turi “padaryti”, t.y. nufotografuoti interneto parduotuvei dešimtis rankinių arba juvelyrikos dirbinių. Tuo pačiu su meile fotografavo savo meilės Simonos keramikos dirbinius ir kitus menus.

Mayhem savo 30-metį švęs ir Vilniuje

Šiemet Vėlinių rimtis turės triukšmingą tęsinį – lapkričio 3 dieną į Lietuvą atvyksta viena garsiausių ir kartu skandalingiausių pasaulyje sunkiosios muzikos grupių – norvegai „Mayhem“. Tai bus jau trečias šiemet savo jubiliejų švenčiančios grupės apsilankymas mūsų šalyje, kurio kelis metus nekantriai laukė visi sunkiosios muzikos gerbėjai.