„Kinas po žvaigždėmis“ skelbia sezono pabaigą

Tradiciškai jau penktus metus iš eilės vasaros pabaigą pažymi ir lauko kino projekto „Kinas po žvaigždėmis“ uždarymo savaitgalis. Šiemet „Kinas po žvaigždėmis“ birželio, liepos ir rugpjūčio savaitgaliais gero kino mėgėjams parodė daugiau nei 30 naujausių kino filmų ir pasaulinių premjerų.

Premjerų gausa pradžiugins ir paskutinysis šių metų „Kino po žvaigždėmis“ savaitgalis.

Rugpjūčio 28 d., ketvirtadienį, „Kine po žvaigždėmis“ bus rodomas šiemet vienas žiūrimiausių kino teatro „Pasaka“ filmų „Didis grožis“. Filme pasakojama istorija apie apatišką ir nusivylusi 65-erių rašytoją ir žurnalistą, kone prieš pusę amžiaus išleisto sėkmingo romano autorių, Džepą. Širdyje jis – nemarus idealistas ir svajoklis, įsuktas į didžio grožio gyvenimo verpetą, perpildytą beprasmiškumu ir tuštybe.

Svaiginančiame, Amžinojo miesto grožį šlovinančiame filme netrūksta Feliniško grotesko, kritikos aukštuomenės tuštumai ir kone karikatūrinių vakarėlių kadrų, persipinančių su intelektualiomis diskusijomis.

Rugpjūčio 29 d., penktadienį, žiūrovų dėmesiui – ilgai laukta premjera Lietuvoje – kriminalinė veiksmo drama „Nuodėmių miestas 2“. Nuodėmių miestas – tai tikras pragaras Žemėje. Jo gatvėmis slankioja tokie išperos, kurių sutikti nenorėtų net pats velnias, tamsūs užkaboriai slepia juodžiausias paslaptis, o policija – tik įrankis nusikaltėlių rankose…

Deja, dėl techninių kliūčių šis seansas negalės įvykti lauke, todėl filmas bus perkeltas į kino teatro „Pasaka“ Didžiąją salę. Žiūrovų patogumui, šis seansas bus kiek pavėlintas ir prasidės 22 val. 15 minučių.

Pagaliau paskelbtas ir visą vasarą paslaptyje laikytas didysis „Kino po žvaigždėmis“ uždarymo filmas. Juo tapo smagi komedija „Kunigo vaikai“. Šis filmas bus rodomas rugpjūčio 30 d., šeštadienį, Šiuolaikinio meno centro kiemelyje.

Jaunas katalikų kunigas Fabianas paskiriamas į Dalmatijos kaimelio parapiją pakeisti žmonių mylėtą savo pirmtaką. Tačiau jis pasibaisėja, išvydęs daugybę laidotuvių… Dar blogiau – vaikų gimstamumas nepaprastai mažas. Vieno parapijiečio išpažintis paaiškina problemą ir Fabianas nusprendžia pagerinti gimstamumą pasinaudodamas gan neįprastais būdais.

Filmas paremtas Mate Matišico komedija, kuri paskutinio šimtmečio pabaigos  Kroatijos teatro scenoje buvo sutikta kontraversiškai. Ironiška jauno ir naivaus kunigo pasaulėžiūra, leido ateistinių pažiūrų kūrėjams sukritikuoti katalikų bažnyčią bei tarp masių vyraujančius prietarus.

Seansų pradžia: 22 val.

Vieta: Šiuolaikinio meno centro kiemelis, Vokiečių g. 2 / Rūdninkų g. 1, Vilnius

Bilieto kaina: 15 Lt.

Daugiau informacijos internete: www.kinopasaka.lt