„Surf Camp 2014“ keliasi į Preilą

Banglentininkų prigimtis – ieškoti dar neišbandytų bangų. Vadomaudamiesi šia tiesa jau septintosios banglenčių stovyklos „Surf Camp 2014“ organizatoriai šį savaitgalį kviečia į Preilą. Banglenčių sporto mėgėjai pirmą kartą stovyklos istorijoje išbandys Neringos krantus skalaujančios Baltijos bangas.

Kaip ir kiekvienais metais „Surf Camp“ metu su banglenčių sportu visi norintys susipažinti galės nemokamai. Preilos paplūdimyje banglentės bus prieinamos visiems, o instruktoriai ne tik papasakos, kaip saugiai elgtis vandenyje, bet ir padės pirmą kartą atsistoti ang banglentės.

Norinčių gaudyti bangas kasmet vis daugėja – pernai apie 300 stovyklos dalyvių savarankiškai ir prižiūrimi instruktorių stojosi ant banglenčių. Šiemet ilgą laiką tylėjusi Baltija per Žolynes atsiuntė audringus orus ir per vasarą pailsėjusios bangos per „Surf Camp 2014“ turėtų versti iš kojų.

„Sklinda legenda, kad ant nedidelio bangolaužio sukurtos seklumos lūžtančios bangos būna įspūdingos ir retai matomos Baltijos jūroje”, – dar vieną priežastį atvažiuoti į Preilą įvardija stovyklos organizatorius ir pradininkas Girmantas Neniškis.

Be praktinių užsiėmimų vandenyje šeštadienį bus vedami teoriniai seminarus ant kranto. Vidurdienį paskaitų ciklą pradės „Irklalenčių (Standup padleboarding) pagrindai“, vėliau seminaruose „Kas ir kodėl yra banga“ ir „Banglentės – kuo jos skiriasi ir kaip išsirinkti savo“ bus pasakojama apie banglenčių sporto subtilybes. Sekmadienio po pietų pirmą kartą Lietuvoje rengiamas banglenčių turgus, kur kiekvienas norintis galės išsirinkti, išbandyti ir įsigyti banglentę.

„Surf Camp“ – tai ne organizatorių, o visų stovyklos dalyvių nuopelnas. Nuo pat pirmosios stovyklos mes akcentavome žmonių kokybę, o ne kiekybę, tad per visus šios iniciatyvos gyvavimo metus susikūrusi bendruomenė yra išskirtinė“, – džiaugiasi G. Neniškis.

Be vandens pramogų dieną organizatoriai žada daug linksmybių vakare. Kiekvieną vakarą paplūdimyje pradės Surf Kinas ant smėlio – ant ekrano iš banglenčių bus rodomi specialiai „Surf Camp 2014“ atrinkti filmai.

Vėliau „Tuborg Beach Party“ alternatyvaus roko grupės ir geriausi Lietuvos didžėjai pasirūpins, kad visi surferiai šoktų kol saulė patekės.

“Kiekvienais metais važiuodamas į „Surf Camp“ žinau, kad ten bus išskirtinai gera atmosfera – nesvarbu, lietus ar saulė, rami jūra ar didelės bangos. Tai turbūt vienintelis festivalis Lietuvoje, kur gali gerai praleisti laiką su šeima ir su draugais”, – žavisi DJ Mamania, pernai su Yoko Mono projektu surengęs bene įspūdingiausią pasirodymą stovyklos istorijoje.

Pirmasis „Surf Camp“ įvyko 2008-aisiais, kuomet 50 entuziastų nusprendė įrodyti, kad ir Baltijoje galima gaudyti bangas. Banglentininkų ir jiems prijaučiančių kasmet vis daugėjo – pernai Monciškėse pramogavo apie šešis šimtus stovyklautojų.