Europinis Entombed A.D. ir Grave turas užsuks į Vilnių

Spalio 20 dieną klube „New York“ koncertuos vieni iškiliausių švediško „death“ metalo scenos atstovų – naują albumą šviežiai išleidę „Entombed A.D.“ ir mirties metalo klasikai „Grave“.

Pradėti reikėtų nuo to, jog „Entombed A.D.“ – tai tie patys „Entombed“, devintajame dešimtmetyje veiklą pradėję „Nihilist“ pavadinimu. Yra tik vienas „bet“ – ilgametį grupės gitaristą Alex Hellid pakeitė instrumentu ne mažiau šėtoniškai manipuliuojantis Johan Jansson.

Kodėl naujas pavadinimas? Nelendant į detales, svarbu tik tai, kad „Entombed“ istoriją visai neseniai sudrebino teisminis procesas dėl grupės vardo teisių. Kadangi dėl vidinių nesutarimų originalaus vardo teisės priklausytų tik nebeegzistuojančiam ankstesniųjų narių kolektyvui, atsinaujinusiai grupei su L-G Petrov priešakyje grupės pavadinimą teko keisti.

Užteko nedidelės, bet reikšminės korekcijos, ir grupė virto „Entombed A.D.“ Tarsi pažymėdami naują erą savo istorijoje, muzikantai išleido naują albumą simboliniu pavadinimu „Back to the Front“, puikiai įprasminančiu grupės statusą skandinaviško „death“ metalo scenoje. Muzikantai jau spėjo prisiglausti po galingu „Century Media Records“ sparnu, o naująjį darbą įrašė tarp tokių grupių kaip ABBA bei „Europe“ garsus menančių „Studio Bohus“ sienų. Naujas kūrybos etapas – nauja kokybė, tačiau penketo galingumas, veržlumas ir technika ne prastesni nei šlovingaisiais „Clandestine“ laikais.

Naujausias „Grave“ įrašas gal ir nėra revoliucingas žanro kontekste, bet neabejotinai atspindi grupės nueitą kelią ir įgytą vardą. 2010–aisiais sukėlę audrą festivalio„Velnio akmuo“ scenoje, po metų „Grave“ grįžo į Lietuvą su žanro broliais iš JAV „Obituary“. Per trejus metus nuo paskutinio apsilankymo mūsų šalyje grupė spėjo išleisti naują albumą ir EP, taigi pasirodymą „New York“ klube įvertins ištikimiausi ketverto fanai. Agresyvus griausmas, nenugalimi rifai ir per pustrečio gyvavimo dešimtmečio išlaikytas groove‘as – komponentai, be kurių neįsivaizduojamas nė vienas „Grave“ pasirodymas.

„Entombed A.D.“ kartu su „Grave“ išvysim „New York“ klube Vilniuje, spalio 20 d. Bilietus platina VA eBilietai. Šiuo metu bilieto kaina: 60 Lt / 17.42 EUR.