LRT Opus: Ore on air

Šiandien devintą sezoną pradedanti radijo programa LRT Opus prie radijo imtuvų kviečia pasitelkusi naujų balsų, gerai žinomų alternatyviosios muzikos mėgėjams. Jų vedamos naujos šio sezono vakaro laidos pasirodys rubrikoje „Temsta“ nuo 19 iki 21 valandos.

Ketvirtadienį, rugsėjo 18 d., nuo 20 val. Ore.lt tenka garbė pradėti šios laidos poskyrį “Portalai”, kuriame savo kasmėnesines valandines laidas rengs nepriklausomi muzikos žiniasklaidos kanalai Manomuzika.lt, Dubauskaite.lt ir Suru.lt. Kita Ore.lt valanda eteryje – spalio 16 d.

Be to, “Temsta” pirmadieniais laidą rengs seniausios elektroninės muzikos renginių serijos Lietuvoje atstovai, Minimal.lt komanda. “Minimal Mondays” repertuare – nuo neįpareigojančios elektronikos, dub, experimental ar ambient iki šokių aikštelėms tinkamo house, techno ar garage. Laidos vedėjai Milvydas Kezys aka Samuel Tange) ir Laurynas Nalivaika aka Endie.

Aštuntus metus skaičiuojanti urbanistinės elektronikos radijo laida “Despotin’ Beat Club” LRT Opus studijoje tiesiogiai dirbs antradieniais. Autoriai savo žanrinį spektrą  vadina ateities juodųjų muzika. Tai elektroninė muzika, visų pirma atkeliavusi iš Afrikos ir Karibų kraštų per pabėgėlius, vėliau įsikūrusius Europoje ir Amerikoje. Ši muzika padėjo pamatus šiandieniniams moderniems, netikėtai ir šviežiai skambantiems hip-Hop, R&B, house, garage, grime stiliams bei jų atmainoms. Laidos vedėjai Vitalij Puzyriov aka Vaiper), Marius Mozūraitis aka Bedim) ir Laurynas Rėčkus aka Elboe.

Trečiadieniais – jau nebe pirmus metus skaičiuojantis draugiškos muzikinės dvikovos projektas, kuriam muzikiniai-stilistiniai rėmai negalioja – įtakos: nuo Afrikos iki Šiaurės ašigalio, nuo Tolimųjų Rytų iki Lotynų Amerikos, o laikotarpiai – nuo 40-ųjų iki ateities. “Tropical Soundclash” bus vedama Jamaikoje kilusiu muzikinės dvikovos formatu, kuriame didžėjai pasikeisdami varžosi dėl klausytojų simpatijų parinktai dainai. Projektas taip pat pasakos apie tolimųjų kraštų muzikines tradicijas ir šiandienos aktualijas, o taip pat pristatys pasaulio muzikos renginius ir svečius. Laidos vedėjai Vytautas Verseckas aka Weedska ir Artiom Soldatov aka Souldatov.

Jaunas ir talentingas indie muzikos atlikėjas Benas Aleksandravičius aka ba. kiekvieną ketvirtadienį nuo 19 iki 20 valandos taps ir radijo balsu naujoje laidoje “Red Rose Radio”. Laida atspindės šiuolaikinius rock, indie, alternative rock, indietronic, post-punk stilius, bus aiškiai orientuota į būgnus bei gitaras. Pats Benas tikisi, kad “Red Rose Radio” bus tai, kas atgaivins indie muzikos kultūrą Lietuvoje ir kvies su šia muzika susipažinti, prisiminti arba pamilti iš naujo.

Klausyk “LRT Opus”