„Vilnius Temperature“ filmavo Tartu katedros griuvėsiuose

Muzikinių vaizdo klipų kanalas „Vilnius Temperature“ pristato naujausią darbą – klipą iš Estijos miesto Tartu. Istorinės Domo katedros prieigose roko ir elektroninės muzikos sintezę kūrė grupė Galvanic Elephants“.

Klipas nufilmuotas rugsėjį vykusio turo po Estiją metu, saulei leidžiantis. Savo dainą ,,Pawns In A Line“ vaikinai atliko temperatūrai įšilus iki 20 laipsnių.

„Vasarą, po viešnagės Islandijoje, savo pašto dėžutėje radau laišką nuo estės Emilie, kuri norėjo bendradarbiauti. Ji pasiūlė surengti mums mini turą po Estiją, pristatyti savo projektą bei nufilmuoti kelis estų atlikėjus. Džiaugiuosi, kad bendromis jėgomis įgyvendinome šį sumanymą. Turą pradėjome jaukiame mieste Tartu, kuriame ir susitikome su „Galvanic Elephants” vaikinais”, – prisiminimais dalinasi „Vilnius Temperature” iniciatorius Saulius Baradinskas.

„Vilnius Temperature” komanda patikina, kad filmavimo vietą išsirinko ilgai nesvarstę. „Atsidūrę prie Tartu Domo katedros pajutome šios vietos paslaptingumą, istorinę dvasią ir supratome, kad radome tai, ko reikia. Ši vieta spinduliuoja grožiu ir nepaaiškinama didybe, tai ypatinga miesto vieta“, – pasakoja vaizdo režisierius Pijus Vėberis.

Gražių žodžių klipo kūrėjai negaili ir grupei: „Dirbti su „Galvanic Elephants“ buvo malonu ir paprasta. Jie tikri savo srities profesionalai, siekiantys geriausio įmanomo rezultato, todėl stengėsi daryti viską, ko iš jų prašėme“.

„Galvanic Elephants“ yra indie roko grupė iš Estijos, kurią sudaro 5 nariai. Kolektyvas neapsiriboja vienu muzikiniu stiliumi – jie plečia savo garso horizontus, kuria daugiasluoksnę ir šiek tiek hipnotizuojančią muziką. Jų dainose alternatyvus rokas susipina su elektroninės muzikos garsais.

„Vilnius Temperature” taip pat dalinasi išskirtiniu interviu su grupės nariais:

Kaip praėjo filmavimas?

Buvo nepaprastai smagu dirbti su tokiais žmonėmis, filmuotis Tartu kultūros ir istorijos širdimi laikomoje vietoje. Ne per seniausiai ten buvo pilna ženklų, įspėjančių, jog pastatas gali sugriūti… „Vilnius Temperature“ komanda labai drąsi – sudėtinga nufilmuoti klipą vienu dubliu taip, kad atskleistum tiek vietos išskirtinumą, tiek gyvo pasirodymo grožį, kūrinio emociją. Šis vaizdo klipo filmavimas mūsų grupei buvo tikras iššūkis. Turėjome susikaupti ir pasistengti viską padaryti geriausiai, kaip galime.

Ką manote apie Tartu, Estiją? Ar ši šalis Jus įkvėpia kurti?

Ko gero, net nebūtų galima Tartu vadinti miestu… Nors neseniai vienas draugas mums priminė, kad Aristotelis miestą apibūdino kaip vietą, kurioje yra viskas arba beveik viskas, ko žmonės gali norėti. Nežinau, ar jis tikrai taip sakė, bet šis apibūdinimas puikiai tinka Tartu.

Čia yra jaukus istorinis miesto centras ir gražios, pasivaikščiojimams tinkančios apylinkės, kuriose pilna medžių, medinių namų ir netikėtai daug kultūra alsuojančių vietų. Iki pilnos laimės trūksta skanaus maisto. Čia, Tartu, jis nėra labai geras. Dėl to, Jūs, lietuviai, turėtumėte džiaugtis! Esame ragavę lietuviško maisto ir mums pasirodė, kad Jūsų maistas skaniausias iš visų Baltijos šalių.

Pačią Estiją būtų galima apibūdinti panašiai, kaip Tartu. Ji maža, tačiau jauki. Žinome, kad daug kas mėgsta juokauti, kad estai labai lėti, bet iš tiesų čia yra labai daug aktyvių ir kūrybingų žmonių, kurie užsiima įdomiais dalykais. Bene labiausiai mus džiugina tai, kad Estijoje muzika svarbi – čia jos daug ir ji labai įvairi.

O ar ką nors žinote apie Lietuvą ar Vilnių?

Prisimenu, kai važiavau autobusu Vilniuje su žmogumi iš Teksaso. Jis visą laiką garsiai komentavo viską, ką matė pro langą: „Koks ilgas tiltas!” arba „O, avarija štai ten!”. Kai pagaliau pasiekėm autobusų stotį, jis pasakė: “Primena Hiustoną”. Aš pagalvojau, kad Vilnius – labai gražus miestas, kuriame gyvena malonūs žmonės. Prisiminiau jaukų Vilniaus miesto centrą, senamiestį ir supratau, kad man Vilnius visiškai nepanašus į Hiustoną. Nebent jis kalbėjo tik apie autobusų stotį.

Ko norėtumėte palinkėti lietuviams?

Pasidžiaukite likusiais mėnesiais, kol bus įvestas euras ir prasidės infliacija.