ba. nerūpi, kiek žmonių ateina į koncertus

Aplankęs Klaipėdą ir Kėdainius indiroką, alternative ir post-punk muziką grojantis projektas  ba. tęsia turą po Lietuvą „RASTI/PASIKLYSTI“. Šį savaitgalį duetas koncertavo Alytuje ir Kaune. Kodėl turas yra geras spyris į užpakalį, kodėl jam nereikia tūkstančiais užpildytų salių ir ar ji, muzika, vienintelė meilė jo gyvenime pasakoja ba. lyderis Benas Aleksandravičius.

Kaip vertini turo pradžią?

Įsivažiuojam. Prieš akis dar 4 turo koncertai. Esu laimingas, nes klausytojai šilti, palaiko. Po koncertų draugiškai pabendraujame. Džiaugiuosi, kad jiems patinka naujojo albumo „RASTI/PASIKLYSTI“ dainos. Geras spyris išleisti albumą.

Turą norėjai pradėti Klaipėdoje. Kodėl?

Klaipėdai jaučiu ypatingą ryšį. Ten man tiesiog gera. Klaipėdos „Kaštonas“, kuriame prieš savaitę prasidėjo turas, dar pernai man paliko labai gerą įspūdį. Kitos vietos, kuriose grosime, išskyrus „Tamstą“ Vilniuje, dar nelankytos, gal todėl norėjosi pradėti nuo pažįstamos publikos.

Kokie tavo lūkesčiai pirmajam ba. turui?

Tikiuosi, atsiras žmonių, kurie manimi patikės. Gaila, turo metu neturime daug laiko susipažinti su miestais, kuriuos aplankome. Tenka viską stebėti pro autobusiuko langą.

https://www.youtube.com/watch?v=4gI39AW2pG8&feature=youtu.be

Koncertuose – šimtai klausytojų. Ar norėtum tūkstančių?

Nesiekiu surinkti pilnų salių. Noriu, kad žmonės klausytų muzikos. Man nerūpi, kiek žmonių ateis, svarbūs tie, kurie ateina ir domisi.

Dar laukia 4 turo pasirodymai, o jau gruodį – šventinių koncertų maratonas. Ar nepervargsi?

Be turo dar yra ir kitų darbų. Jaučiu lengvą nuovargį. Daug minčių sprogsta galvoje. Bet visada to ir norėjau – koncertuoti. Kiekviename koncerte stengiuosi atiduoti visas jėgas.

Ko ba. gerbėjams tikėtis po turo?

Gruodį pasirodo albumas „RASTI/PASIKLYSTI“. Jau planuoju, kas vyks po to. Norų ir planų nemažai, stengsiuosi nesustoti.

Ar muzika – vienintelė meilė tavo gyvenime?

Muzika užima didžiąją dalį, bet tai nėra vienintelis dalykas, dėl ko gyvenu. Muzika man svarbi, labai, bet yra ir kitų dalykų, kurie stumia gyventi.

Grupė ba. išpopuliarėjo pernai gegužę pristačiusi vaizdo klipą savo dainai „Tai ne žmogus“ (šiandien 366 tūkst. peržiūrų). Metų pabaigoje apdovanojimuose M.A.M.A. „ba.“ buvo nominuota „Metų proveržio“ kategorijoje. Iškart po to gerbėjams pristatytas singlo „Sugebėt pasikeist“ (šiandien 384 tūkst. peržiūrų) vaizdo klipas, kuris ir tapo bene atpažįstamiausia grupės daina. Prieš mėnesį 100 vnt. tiražu išleistą vinilinę plokštelę „Pasikeist“ grupės gerbėjai išgraibstė per kelias dienas.

Šiandien – naujas grupės etapas. Apie tai signalizuoja ir jau kitokio skambesio singlas „Klaidos“, kurį savo gerbėjams alternatyvios muzikos grupė dovanoja visiškai nemokamai.

Turas „RASTI/PASIKLYSTI“ tęsiasi: lapkričio 28-ąją – Mažeikiuose, lapkričio 29-ąją – Šiauliuose, gruodžio 5-ąją – Joniškyje ir gruodžio 9-ąją – Vilniuje.

„RASTI/PASIKLYSTI“ – pirmasis tikras studijinis „ba.“ albumas. Kompaktinė plokštelė bus išleista šių metų gruodį. Albumą sudaro 10 kūrinių. „RASTI/PASIKLYSTI“ buvo kuriamas dvejus metus – būtent prieš tiek laiko gimė pirmoji albumo daina.

Grupės „ba.“ namai „Facebook“: https://www.facebook.com/baofficialmusicpage.

Grupės kūriniai „Soundcloud“: https://soundcloud.com/benasaleks.

ba. kalba tavo sielos kalba.