Aktorė Severija Janušauskaitė KŪTVĖLA kolekcijoje įkūnijo kerėtoją

Ryškioms miesto asmenybėms skirto aprangos ženklo KŪTVĖLA naujausioje fotosesijoje, pristatančioje šaltajam sezonui sukurtą kolekciją BEWITCHING, aktorei Severijai Janušauskaitei teko mistiškas, moters kerėtojos vaidmuo.

„KŪTVĖLOS kūrėjai Ilmai Cikanaitei, pasiūlius dalyvauti „Bewitching“ fotosesijoje, išsipildė dvi mano svajonės. Pirma gimė dar tada, kai maža laksčiau basomis tarp paslaptingų miškų, rūke, tarp rasos ir samanų, pasiklydus tarp nuostabių ir šiurpių pasakų. Tada, kai kas paklausdavo, kuo noriu tapti užaugusi, sakydavau, jog bent trumpam padirbėčiau laume. Drabužių spalvos gražino mane ten, kur gamtos pastelėje gimė mano pirmieji kerai“, – dalijosi įspūdžiais aktyviai Maskvoje besifilmuojanti aktorė Severija Janušauskaitė.

Anot jos, antra svajonė atsirado jau suaugus – suvaidinti raganą, fėją, laumę. „Visad jaučiau, kad tai mano vaidmuo, gerąja prasme – įtraukiantis, tylus, nenuspėjamas, sustingęs kino kadre, kuriame (būtinai!) juodi medžiai už lango ir seno dvaro erdvės. Fotosesijos metu aiškiai prisiminiau, kad reikia išlaikyti gamtos duotus moteriškus kerus, išsaugoti juos, išmintingai jais naudotis“, – sakė aktorė.

„Šventiniam ir šaltajam sezonui skirta kolekcija BEWITCHING – įkvėpta perskaičius knygą „Bėgančios su vilkais“. Ji skirta moteriai, kuri tiki savo instinktais. Miesto moteriai, kuri pilna vidinės energijos kurti ir veikti bei sugeba kerėti, tiek savo išvaizda, tiek akies žvilgsniu. Tarsi XXI amžiaus ragana“, – atskleidžia KŪTVĖLOS kūrėja Ilma Cikanaitė.

Šią idėją įgyvendinti ėmėsi mados fotografė Reda Mickevičiūtė. Fotosesijos metu ji stengėsi užfiksuoti moterį kerėtoją. „Tam specialiai pasirinkau mistišką Verkių dvarą, neryškias spalvas, netradicinius rakursus. Itin gera buvo dirbti su nestandartiškos išvaizdos modeliais, nes jie, kaip ir patys rūmai, atrodo, gali perteikti savo vidinę istoriją bei kolekcijos nuotaiką“, – teigia Reda Mickevičiūtė.

Prie „Bewitching“ idėjos įgyvendinimo prisijungusi vizažo meistrė Ugnė Ežerinskaitė („Ugne Make Up Artist“) sako, kad fotosesijose į vieną derančią visumą dažniausiai siekia apjungti keletą aspektų – kūrėjo sumanymą, aplinką ir naujausias makiažo tendencijas. Kadangi kolekcija „Bewitching“ ir prekės ženklas KŪTVĖLA kelia asociacijas su šiuolaikine moterimi-stipria, jaunatviška, veržlia ir turinčia nenusakomo paslaptingo raganiškumo, tai šį dramatiškumą ji nusprendė perteikti per spalvą. „Buvo savaip interpretuotas „smokey eyes“ makiažas, kuriam pasirinkta gili burgundo spalva. Lyg netvarkinga, pasidraikiusių plaukų šukuosena taip pat aliuzija į raganiškumą“, – sake Ugnė Ežerinskaitė.

Šaltajam sezonui skirta kolekcija „Bewitching“ jau skleidžia kerus Vilniaus butikuose („Moustache butique“, „Decolte“) ir jau nuo kitos savaitės – www.kutvela.com.

Foto: Reda Mickevičiūtė

Rūbai: KŪTVĖLA

Stilius: KŪTVĖLA ir Agnė Gilytė

Make up: Ugnė Ežerinskaitė („Ugne Make Up Artist“)

Modeliai: aktorė Severija Janušauskaitė, Irma Vaidotaitė („Baltic Models“)