Emperor X eksperimentai Vilniuje

Vėlyvą Lapkričio 28 d. vakarą Vilniuje koncertuos elektroninės ir akustinės muzikos kūrėjas „Emperor X“ iš JAV. „Pitchfork“, „NPR Music“, „The Onion“ ir kitų įtakingų žiniasklaidos kanalų dėmesį patraukęs muzikos kūrėjas, aštrių ironiškų tekstų autorius ir atlikėjas Chad Matheny savo pasirodymą po vidurnakčio surengs sostinės restorane „Soul & Pepper“.

Prieš šešiolika metų Chad Matheny pradėjo kurti gitarines dainas, prieš dešimtmetį, vardan galimybės groti, metė siekį tapti mokslininku, o šiemet savo diskografijoje pridėjo jau penktąjį albumą „The Orlando Sentinel“. Elektroninės muzikos kūrybos etapas, kuriame vis dar svarbų vaidmenį vaidina ir Chad’o tekstai, pagreitį įgavo pernai beturuojant Vokietijoje, kur jis susižavėjo naudotu kišeniniu sintezatoriumi „Teenage Engineering OP-1“.

„Apie Vilnių žinau labai mažai. Jaučiu neblėstantį prielankumą blokiniams pastatams, o taip pat jaukiems ir gražiems Europos senamiesčiams. Kiek girdėjau, Vilniuje sudera tiek viena, tiek kita“ – prieš koncertą Lietuvoje duodamas interviu sakė Chad Matheny. Šiuo metu muzikantas gyvena ir kuria Berlyne, o koncertuodamas jau spėjo apkeliauti Vokietiją, Austriją, Slovėniją, Olandiją, Portugaliją, Prancūziją, Belgiją, Norvegiją, Didžiąją Britaniją, Izraelį.

„Žmonės vis dar dažnai įsivaizduoja, kad JAV yra stebuklų kraštas, pasižymintis kūrybine laisve. Jei tokia Amerika išvis kada nors egzistavo, tai jau seniai sunyko ir kaip tik Europa dabar yra arčiausiai minėto apibrėžimo“ – sako Europoje laimę radęs amerikietis. Visgi Jungtinėse Valstijose „Emperor X“ taip pat sulaukė sėkmės. Chad Matheny įrašus yra išleidusios net kelios skirtingos amerikiečių leidybinės kompanijos, o jo muzika skamba rekordinio „Kickstarter“ pasisekimo sulaukusioje kino juostoje „Veronica Mars“, pagal to paties pavadinimo populiarųjį amerikiečių serialą.

Gitarinę muziką, elektroniką bei vokalą jungiančio muzikanto dainų tekstuose politinės temos persipina su įvairiomis svajonėmis, vizijomis bei pamąstymais apie gyvenimo prasmę. „Skaitmeninės technologijos leidžia man išgauti puikų garsą ir daryti geros kokybės įrašus su prietaisais, kurie telpa į mano mažą kuprinę. Aš miksuoju traukiniuose bei autobusuose. Turbūt kažką įrašinėsiu ir važiuodamas per Lenkiją į Vilnių.“ – sako Chad Matheny.

Koncerto pradžia: lapkričio 28 d. (penktadienį) 24 val. Įėjimas nemokamas.

Vieta: restoranas Soul & Pepper (Gedimino pr. 9, Vilnius, įėjimas nuo centrinio pašto pusės)

Renginio prieiga: https://www.facebook.com/events/291242354418994/

Albumas „The Orlando Sentinel“: http://emperorx.bandcamp.com/album/the-orlando-sentinel

Pilnas interviu su atlikėju:
http://www.ore.lt/2014/11/emperor-x-kviecia-prasmingai-ir-idomiai-linksmintis