Žinomus reperius nemirti įkvėpė pirmoji Lietuvoje regio grupė LMP

Kiek kartų per savaitę, o gal net per dieną, bendraudami su bičiuliais ir artimaisiais, pasiskundžiate: „Vos nenumiriau!“? Dešimtmetį Lietuvoje gyvuojanti repo grupė „Despotin Fam“ pristato naują kūrinį „Nemiriau“ ir provokuoja visuomenę drąsiau prisiimti atsakomybę už neteisingai vartojamų žodžių prasmę, mat tai gali turėti pasekmes.

„Mes pastebėjome, kad žmonės save niokoti pasirenka sąmoningai. Tų nuodų yra įvairių, tik kiekvienas savaip skubame mirties link. Tačiau vietoj to, kad silpnybės teiktų džiaugsmą, jos dar labiau skandina. Apie polinkį „įsivelti“ ir neįvertinti – apie tai gabalas „Nemiriau““, – sako „Despotin Fam“ narys Vaiper Vitalijus.

Geros naujienos grupės gerbėjams – paskutinį koncertą Lietuvoje surengę pernai vasarą, šiandien „Despotin Fam“ nariai vėl lips į sceną. Užsienyje gyvenančius reperius vienam vakarui į Lietuvą sutraukė „Lietuvos hip hopo muzikos apdovanojimai“ vyksiantys Vilniaus „Lofte“. Renginio svečiai pirmą kartą gyvai išgirs singlą „Nemiriau“, tad šis vakaras – oficiali jo premjera.

Išgirskite „Nemiriau“ ir nemirkite drauge dabar:

Grupės nariai išsibarstę po pasaulį – gyvena Anglijoje, Vokietijoje, Australijoje ir Lietuvoje, – tačiau tolimi atstumai netrukdo drauge kurti dešimtmetį. „Nemiriau“ žodžius kūrė „Despotin Fam“ nariai: Liezhuvis, Vaiper Vitalijus , Randomas ir Laikrodis. Muziką sukūrė Vaiperis ir alternatyviosios Lietuvos muzikos scenos profesionalų pamiltas prodiuseris iš Gvadalupos Hubert Highleef Lagin, mūsų šalyje kuriantis šešerius metus.

Debiutinį albumą „Odisėja 49“ išleidę 2010-ųjų vasarą šiemet „Despotin Fam“ gaujos nariai planuoja išleisti ir antrąją plokštelę. Tačiau į ją nebus įtrauktas pernai netikėto populiarumo sulaukęs kūrinys „Visa Nakti Puc [Carpet Patrol]“, kuris šį vakarą įvyksiančiuose apdovanojimuose pretenduoja tapti geriausia 2014-ųjų daina.

„Despotin Fam“ naujienos „Facebook“: https://www.facebook.com/despotin.fam.