2015 February

Naujausioje LNDT premjeroje – paauglys, paskelbęs karą visai mokyklai

Kovo 6 dieną Lietuvos nacionalinis dramos teatras (LNDT) pakvies į intriguojančią premjerą pagal šiuolaikinio vokiečių dramaturgo Mariaus von Mayenburgo pjesę „Kankinys“. Spektaklio centre – maištaujantis paauglys, paskelbęs karą visai mokyklai. Spektaklio režisierius – Oskaras Koršunovas. Tai yra penktoji 75-ojo LNDT sezono premjera.

OreCast 188: Temsta Ore su ba.

Šeštojoje laidoje kalbėjome su Benu Aleksandravičiumi aka ba. apie ką tik pasirodžiusį jo debiutinį albumą “Rasti / pasiklysti”, koncertus Lietuvoje, raudoną spalvą, pasviruosius brūkšnelius ir kitus dalykus. Taip pat pristatėme artėjančius renginius Vilniuje ir Ore.lt naujienas. Ketvirtadieniais radijo stoties LRT […]

Ewert and The Two Dragons albumą išleido Estijos nepriklausomybės dieną

Estijos nepriklausomybės dieną, vasario 24 d., Jungtinėse Amerikos Valstijose buvo išleistas trečias studijinis žymiausios estų grupės „Ewert and The Two Dragons“ albumas „Circles“. Grupė taip pat pradėjo įspūdingą 42 koncertų turą po JAV ir Europą, kurio metu gegužės 7 dieną atvyks ir į Vilniaus menų fabriką „Loftas“.

R. Zabarauskas savo filmą „Nuo Lietuvos nepabėgsi“ repetavo pabėgęs iš Lietuvos

Kino režisierius („Porno Melodrama“, „Streikas“) Romas Zabarauskas pasidalino įspūdžiais iš savo naujo filmo „Nuo Lietuvos nepabėgsi“ repeticijų. Mėnesio darbas su aktoriais Denisu Kolomyckiu ir Irina Lavrinovič vyko „Raizvanguarda“ meno rezidentūroje, Góis mieste, Portugalijoje. Vaidybinis filmas pasakos apie patį Romą Zabarauską […]

Latvijos muzikos apdovanojimuose triumfavo Instrumenti, Carnival Youth tapo metų debiutu

Populiarūs ir Lietuvoje mėgstami „Instrumenti“ Latvijos nacionalinėje operoje, Rygoje vykusių Latvijos muzikos apdovanojimų „Zelta Mikrofona“ metu triumfavo net trijose nominacijose. Taip pat tris apdovanojimus gavo ir atlikėjas Dons, o „Carnival Youth“ su albumu „No Clouds Allowed“ iškovojo nominaciją už geriausią debiutą. Iš viso „Zelta Mikrofona“ renginyje išdalinta 19 apdovanojimų.