Elektronikos klasikai The Chemical Brothers Vilniuje

Neįtikėtina, bet pagaliau. Paskelbę apie savo sugrįžimą į elektroninės muzikos pasaulį ir koncertų scenas britų duetas „The Chemical Brothers“ netruko pradžiuginti ir gerbėjus Lietuvoje. Pirmajį istorijoje pasirodymą mūsų šalyje muzikantai surengs jau birželio 13-ąją, šeštadienį. Galingiausia šiemet ir paskutinė šį sezoną uždara diskoteka vyks „Siemens“ arenoje.

Prieš porą dešimtmečių kartu su „The Prodigy“, „Underworld“ „Orbital“ ir kitais savo tėvynainiais „The Chemical Brothers“ prie gitarų įpratusiam pasauliui pristatė visiškai naują gyvo elektroninės muzikos koncerto koncepciją. įspūdingu instrumentų arsenalu atliekama muzika jų pasirodymuose papildoma vizualiniais sprendimais, o transcendentinė visuma publiką įtraukia ir panardina nuo pat pirmųjų akordų.

Ketverius metus nekoncertavę Ed Simons ir Tom Rowland šiemet grįžta į pasaulio arenas pasiryžę nustebinti ir naująją melomanų kartą. Aštuntąjį albumą duetas pristato drąsiai: „Ieškojome naujų kelių jausmams sukelti. Tai nauji garsai ir nauji rėmai“. Kol kas aišku tik tiek, kad pavadinimo dar neturinčiame albume bus keletas kviestinių vokalistų, bet iš esmės tai „gryna chemija“.

Albumą pristatysiantį pasaulinį turą „The Chemical Brothers“ ruošia drauge su režisieriumi, vaizdo menininku Adam Smith – bendro jų darbo rezultatai užfiksuoti dar 2012-ųjų koncertiniame filme „Don’t Think“.

Į elektroninės muzikos enciklopedijas jau įtraukta „The Chemical Brothers“ istorija – tai septyni studijiniai albumai ir keliskart daugiau geografinėms sienoms bei laikmečiams nepavaldžių hitų. („Setting Sun“, „Dig Your Own Hole“, „Let Forever Be“, „Get Yourself High“, „Galvanize“, „Hey Boy Hey Girl“ ir t.t.. Neatsiejama šios istorijos dalis – aukštos meninės vertės vaizdo klipai. Juos „chemikams“ kūrė tokie režisieriai, kaip Spike Jonze („Elektrobank“ filmavosi tuomet dar būsima, o dabar jau buvusi jo žmona kino kūrėja Sofia Coppola) ar Michael Gondry. Beje, įdomu tai, kad net įgiję popžvaigždžių statusą dueto nariai nė karto nepasirodė populiarioje britų TV laidoje „Top of the Pops“. Vietoj to „The Chemical Brothers“ visuomet prašo transliuoti jų kūrinių klipus. 2011-aisiais „The Chemical Brothers“ parašė ir išleido garso takelį britų filmui „Hanna“, tuo pačiu metu jie tapo ir Darren Aronofsky šedevro „Black Swan“ muzikos bendraautoriais.

Po vienintelio koncerto Baltijos šalyse muzikantų ir jų techninio personalo komanda keliaus į Barseloną, kur taps vienomis svarbiausių muzikos ir skaitmeninių menų festivalio „Sónar“ žvaigždžių.