„Displace“ idėjų rinkinio pristatymas, knygos perrišimo dirbtuvės bei garso performansas

2015 m. balandžio 1 d.

Knygos perrišimo dirbtuvės 15 val. Idėjų rinkinio pristatymas 19 val. Garso performansas 19:30 val.

Projektų erdvėje „Malonioji 6“, Malonioji g. 6, Vilnius

Kviečiame į Vilniaus dailės akademijos ir Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos išleisto idėjų rinkinio „Displace“ pristatymą ir kūrybines dirbtuves šį trečiadienį, 2015 m. balandžio 1 d. projektų erdvėje „Malonioji 6“. Dalyvauja Migruojančių meno akademijų (MigAA) projekto iniciatoriai ir dalyviai, knygos sudarytojai ir jos redaktoriai Mindaugas Gapševičius, Alvydas Lukys, Vytautas Michelkevičius, Žilvinas Lilas, Lina Rukevičiūtė ir kiti.

„Displace“ knyga – tai idėjų rinkinys, skirtas pirmiausia jauniems menininkams, besimokantiems vizualizuoti ar verbalizuoti savo mintis. Ši knyga taip pat yra skirta ir menininkams, siekiantiems paįvairinti savo praktikose besikartojančių temų ratą. Galiausiai, ši knyga yra metodinė medžiaga dėstytojams, kartu su studentais ieškantiems labiausiai tinkančių priemonių ir formų minčių įgyvendinimui.” – sako knygos sudarytojas Mindaugas Gapševičius. Į 512 puslapių knygą sutilpo paskutinių ketverių metų Migruojančių meno akademijų projekto dokumentacija, dalyvių mintys ir refleksijos, kurias rašė patys projekto dalyviai.

Kūrybinių dirbtuvių tema – knygos „Displace“ perrišimas. Menininkas Matas Dūda dalyviams pristatys knygos rišimo paslaptis, subtilybes ir galimybes. Tuo tarpu kūrybinių dirbtuvių dalyviai galės susirišti savo unikalią „Displace“ knygą, naudodami jos turinį ir sudarymo metodus.

Į kūrybines dirbtuves dalyvius prašome registruotis adresu info@migaa.eu. Dalyvių skaičius ribotas. Knygrišystės žinios ar specialus pasiruošimas nebūtinas, tačiau registruojantis prašome trumpai motyvuoti savo dalyvavimą.

Knygos pristatymo programoje – ir suomio Jukka Hautamäki garso performansas. Jukka Hautamäki dalyvauja šiuo metu vykstančioje Migruojančių meno akademijų laboratorijoje „Forensic Flâneur“ Kaune. Jukka Hautamäki dirba su naudotais daiktais, elektronika, šviesa, garsu ir video. Jo garso performansai yra mikroskopinis elektroninių garsų tyrimas.

http://jukkahautamaki.com/

Migruojančių meno akademijų tinklas yra skirtas inovacijai ir patirties dalijimuisi meno edukacijoje. Knygos „Displace“ leidimą parėmė Lietuvos kultūros taryba ir LR Kultūros ministerija, Europos Sąjungos programa Kultūra, bei Šiaurės kultūros fondas. Renginį organizuoja Vilniaus dailės akademijos Fotografijos ir medijos meno katedra kartu su Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjunga.

Knygą galima peržiūrėti internete http://www.migaa.eu/wp-content/uploads/2010/09/MigAA-Displace_preview.pdf

Daugiau apie projektą http://www.migaa.eu