Instrumentinio roko fenomenas iš Japonijos Mono vėl Vilniuje

Įsibėgėjus rudeniui į Vilnių atvyks japonų grupė „Mono“, kuri lietuvių publikai pristatoma jau ne pirmą kartą. Nuo paskutinės viešnagės Lietuvoje ketveriukė spėjo išleisti du naujus albumus bei savo muzika sušildyti dar daugiau pasaulio kampelių.

Pasaulinėje rinkoje blėstant post roko muzikos žvaigždei savo aktualumą išlaiko tik išskirtinio garso grupės, galinčios pasiūlyti kur kas daugiau nei tiesiog kokybiškas šio žanro interpretacijas. „Mono“ atveju post rokas – tai kūrybos principas, rėmas, kuriame telpa daugybė kitų stilių, pradedant eksperimentiniu roku, shoegaze, noise, minimalizmu bei neoklasika. Pastaroji – vienas įdomiausių „Mono“ kūrybos atspalvių, kurio kulminacija grupės karjeroje tapo albumai su Wordless Music Orchestra – dvidešimties asmenų simfoniniu orkestru.

Šviesos ir tamsos dualizmas, kurį muzikantai apibūdina skirtingų pusių monetos principu, „Mono“ kompozicijose skleidžiasi atmosferišku post roko virpesiu bei styginių partijomis, grakščiai žaidžiančiomis vandens paviršiuje, bei gitarų gaudesiu, nuleidžiančiu iki pačių tamsiausių ir pavojingiausių gelmių.

Per daugiau nei dešimtmetį trunkančią karjerą „Mono“ išvystė dinamišką, dramatizmu ir melancholija pulsuojantį skambesį. Tai tarsi garso takelis įvairiausioms patirtims bei prisiminimams, skatinantis į gyvenimą pažvelgti kaip į šviesos ir tamsos montažą.

Išgryninti, rytietiškai subtilūs, paslaptingi, viena vertus laisvi, kita vertus labai griežtai įrėminti MONO eksperimentai gyvuose pasirodymuose sukuria sodrią, charakteringą ir beveik sakralią atmosferą. Todėl spalio 21 d. kokybiškos muzikos mylėtojų laukia magiškas ir nepamirštamas vakaras Vilniaus klube „New York“.

Daugiau informacijos: www.devilstone.net