Markas Palubenka: „Pinigai gali viską!”

Pinigai yra raktas į tai, kuo tu nori tapti“ – teigia vienas populiariausių šių dienų šiuolaikinės muzikos atlikėjų Markas Palubenka. Tai – anaiptol ne naujas atlikėjo gyvenimo moto, o žodžiai iš jo pristatomos dainos „Greens“.

Markas Palubenka toliau džiugina geros muzikos mėgėjus kokybiška kūryba. Šį kartą jis dalijasi dar viena albumo „The Puzzleman“ daina, pavadinimu „Greens“.

„Greens“ stebina Marko Palubenkos kūrybai nebūdingu skambesiu ir tematika. Dainoje šalia melancholiško banguojančio Marko balso, galima išgirsti ir hiphopo bei fanko motyvų, o dainos tema – pinigai.

„Būk kuo nori būti, pinigai tave išlaisvins“ – tokie žodžiai skamba pristatomoje dainoje. Tačiau paklaustas, ar mano, jog laimę iš tiesų galima nusipirkti, atlikėjas sako: „Žinoma, kad ne“. Tai – tik viena iš albumo „Puzzleman“ dėlionžmogio dalių.

Daina, pasak atlikėjo, tikrai nėra moralizuojanti. „Nenorėjau kategoriškai potekstėje kažką pasakyti apie antimaterializmą – paprasčiausiai viskas gerai susidėliojo su instrumentine dalimi“ – kalba Markas Palubenka.

Paklaustas, ką darytų, jei staiga taptų milijonieriumi, atlikėjas ilgai negalvodamas atsako: „Susirašyčiau skurdžiausias pasaulio šalis, sėsčiau į lėktuvą ir skrisdamas virš tų šalių laidyčiau popierinius lėktuvėlius -banknotus, tikėdamasis, kad politikai ir verslininkai tuo metu bus užsiėmę.“

Norintys išgirsti šią ir kitas atlikėjo dainas gyvai kartu su orkestru, artimiausiu metu tai gali padaryti gegužės 30 dieną New Vilnia Festival bei birželio 4 dieną Vasaros Terasoje.