No Real Pioneers “Renounce” EP pristatymas

Nauji mėgstamų vietinių grupių įrašai yra visada laukiami, o kadangi jie retai pasirodo (būna, kad ir visai nesulauki), tai kiekvieno tokio įrašo išleidimas prilygsta šventei. Būtent su tokia šventine nuotaika įžengiau į „Liverpool“ barą, kuriame savo jau antrąjį EP „Renounce“ pristatė grupė No Real Pioneers, į šventę kartu pakvietę groti ir savo draugus, grupę Monkey Tank.

Nežinau, ar yra daug sunkesnės gitarinės muzikos klausytojų, kuriems grupė No Real Pioneers būtų iki šiol negirdėta, nes pastaruosius pusantrų metų ji yra itin aktyvi ir pastebima. Nors grupė savo veiklą pradėjo 2011 metais, būtent 2014 metais įvyko lūžis, kuomet nufilmavę gražų vaizdo klipą savo dainai „Not The Day To Fall“, No Real Pioneers buvo kviečiami tiek į radijo stotis, tiek apšildyti iš užsienio atvykstančias grupes, tiek į festivalius.

Prisipažinsiu, kad per 2014-2015 metus No Real Pioneers girdėjau nebesuskaičiuojamą kiekį kartų, todėl kaskart, kai einu vis į kitą jų koncertą, nuoširdžiai bijau, kad gal man jie jau nebebus tokie įdomūs ir aktualūs. Tačiau iki šiol visi jų koncertai palieka tik gerus įspūdžius, o patys grupės nariai, atrodo, ant scenos jaučiasi vis užtikrinčiau ir užtikrinčiau.

Šis EP „Renounce“ pristatymo koncertas – ne išimtis. Pasibaigus Monkey Tank pasirodymui, ant scenos neužilgo lipa No Real Pioneers ir kai tik pradeda groti, iškart prikausto mano dėmesį. Iš esmės pakeitę savo koncertinį grojaraštį, vaikinai kala savo savitą screamo ir post-roko mišinį, įpindami ir naujas dainas iš pristatomo EP „Renounce“. Jeigu visgi reiktų priskirti šią grupę tik vienam muzikos žanrui, būčiau linkęs priskirti juos post-rokui, nes nors jų skambesyje labai daug screamo/emo estetikos, jų naujesnė kūryba, mano nuomone, eina vis sunkyn ir tamsyn, o ir pačios dainos tiek savo struktūra, tiek trukme artimesnės post-roko stilistikai.

Gali būti, kad aš visiškai klystu, ir gerai, nes manau, jog visi susirinkusieji šiame kocnerte turi savas priežastis čia būti. Vieniems No Real Pioneers yra emo grupė, kitiems patinka lėtesnės ir melodingesnės dainos, dar kitiems – ta tamsesnė, niūresnė grupės pusė. Manau, kad būtent grupės sugebėjimas neprisirišti prie vieno stiliaus ir yra tas pagrindinis faktorius, užtikrinantis šios grupės nuolatinį progresą ir sėkmę. Ir dar nuoširdumas, kuriuo spinduliuoja visi grupės nariai.

Kas neturėjot progos išgirsti grupės gyvai Vilniuje, nepraleiskit jų būsimų koncertų Kaune (spalio 16 d.), Šiauliuose (spalio 24 d.) ir Alytuje (spalio 31 d.).

Internete:

facebook.com/NoRealPioneers

norealpioneers.bandcamp.com