Prieš turą Prancūzijoje Baltic Balkan apšils Kaune

 Žymiausias Lietuvoje balkaniškų muzikos vakarėlių ciklas „Balkanaktis“ naują rudenio sezoną pradeda Kaune, klube „Lizdas“ (Nepriklausomybės a. 12). Spalio 10 d., šeštadienio vakarą balkaniškiems ritmams diriguos šių renginių iniciatoriai Baltic Balkan, o afrobeat funk melodijų programą pristatys Tomas Tingiu.

„Balkanakčio“ vakarėliai Vilniuje ir Kaune rengiami jau penktą sezoną, juose pabuvojo jau tokios balkaniško stiliaus šokių aikštelių žvaigždės kaip Shantel, „Gypsy Sound System“, Robert Soko,

DJ Click ir daugelis kitų. Šį kartą renginio rengėjai „Baltic Balkan“ apšildyti vakarėlį pasikvietė savo seną bičiulį kaunietį Tomą Tingiu. Jis visus apsilankiusius sušildys afrikietiškais ritmais.

Apšilimas prieš turą Prancūzijoje

Spalio mėnesį „Baltic Balkan“ gastroliuos Prancūzijoje – jie yra pakviesti į renginį Grenoblyje kur viena scena dalinsis su garsiaisiais bosniais „Dubioza Kolektiv“ bei Boris Viande. Dar du koncertai laukia Liono mieste, kur „Baltic Balkan“ pasirodys balkaniškame Helovyne. „Su jauduliu laukiame šios ypatingos kelionės, groti su tokiais žymūnais kaip Dubioza Kolektiv yra didelė garbė.“ – džiūgavo „Baltic Balkan“.

Per septynerius bendros veiklos metus „Baltic Balkan“ padiktavo ne vieną naktinio gyvenimo madą, išvertusią iš kojų daug mačiusius elektroninės muzikos profesionalus bei mėgėjus. Pavyzdžiui, prieš porą sezonų karštas „trendas“ buvo auksiniai dantų tiltai. Anot atlikėjų, ši mada jau pasitraukė. Naujausias stiliaus klyksmas – gintariniai dantys su itin mažu Pyčkos inkliuzu.

Nusiteikti naujo sezono beprotiškam šėlsmui balkaniškieji baltai siūlo su dviems naujais savo kūriniais, įrašytais, nes pabodo vogti svetimus. Remiksas rumuniškai dainai „Transbalkan“ ir pasiutpolkė „Shazalakazoo“ – iš netrukus pasirodysiančio naujo „Baltic Balkan“ albumo „Balkantinnitus“.