Neprancūziški John Milk iš Liono dalins fanko ir soulo desertus

Visiems, kuriems tik ilgi batonai ir šansonai kelia asociacijas su Prancūzija, būtina aplankyti vieną iš savaitgalį planuojamų “John Milk” koncertų. Gruodžio 4-ą d., penktadienį sostinėje, bare “Kas Kas”, o kitą dieną, šeštadienį – uostamiesčio “Kaštone” prisistatys neįprastas šiai šaliai importas, paskanintas pienišku balsu, tikro soul skambesio bei nuotaikingo fanko.

Visiems žinomi Prancūzijos simboliai dažnai užgožia šio krašto alternatyviąją pusę. Įvairiausių tautų sankryžoje esančioje šalyje verda tikras kultūrinis katilas, kurio patiekalai stebina net didžiausius muzikos gurmanus.

Per keletą gyvavimo Klaipėdos muzikos baras “Kaštonas” ant savo aktų salės scenos jau pristatė nemenką atlikėjų iš Prancūzijos asortimentą: ritmo mašinų genijus “Jukebox Champions”, elektroninės muzikos prodiuserį “Maximus MMC“, didžėjų “Suspect”, regio dainininką MC Olivo bei pačius spalvingiausius pasaulio muzikos garsus maišantį kolektyvą “Blundetto Soundsystem”.

Jų kvietimu atvyksta ir kreminę muziką plakantis “John Milk” su grupe. Desertinis epitetas patiektas visiškai ne be reikalo. Būtent dėl ypatingai švelnaus, “pieniško” daininko balso jis itin vertinamas žinomų “neo-soul” atlikėjų – nuo Mayer Hawthorne iki Jamie Lidell.

“John Milk” muzikinis skonis pradėjo formuotis dainininkui būnant vos 10 metų amžiaus, kai jis ėmė domėtis tėvo plokštelių kolekcija, o didžiausią įspūdį jam paliko John Lee Hooker ir kiti bliuzo įrašai.

“Žiūrint atgal, manau, būtent ši muzika visada buvo mano kompozicijų pagrindas,-viename interviu pasakojo atlikėjas,- Normaliems ir paprastiems žmonėms kuriam muzika visada atsiranda iš grūvo.”

Iki amerikietiško soul brandos “John Milk” praėjo regio bei hiphopo mokyklą, kuri iki šiol jaučiama kūryboje. Dabartinis jo falsetinis dainavimas primena Curtis Mayfield, o kūriniai labai artimi 1970-ųjų muzikos skambesiui.

Rugsėjo pradžioje pasirodė “John Milk” albumas, kurio kokybė leidžia laisvai lygiuotis ne tik šalia tokių “retro-soul” atlikėjų kaip Eli “Paperboy” Reed ar Nick Waterhouse, bet ir daugumos afroamerikiečių, kuriems šį muzika yra įaugusi į kraują.