Paprika Korps ir jų naminis Babilonas

Prieš trejus metus mūsų kalbinti Paprika Korps – sunkiojo reggae apaštalai iš Lenkijos. Heavy reggae – „paprikų“ išpažįstama rastafariška “religija”, pasunkinta pankrokiniais būgnais, aštresnėmis gitaromis ir dub efektais. Šios nekasdienės garsų sintezės pasiklausyti “Lofte” susirinko keli šimtai žmonių. Paprika Korps Vilniuje koncertavo jau kelioliktą kartą ir yra išbandę daugelį Vilniaus scenų: “Balti drambliai”, “Artistų” kiemelis, “Bermudai”, “New Style”, “XI20”, “Intro”, “GreenClub” ir kituose. Daugelis šių vietų jau nebeegzistuoja, tačiau “paprikos” vis dar gyvi.

Nors reggae/dub auditorijos kiekis – ribotas, tokie koncertai kaip sausį tame pačiame Lofte vykęs „Ministry of Echology“ albumo pristatymas bei pastarasis Paprika Korps koncertas tik primena, kad reggae mylėtojai yra lojalūs ir ištroškę gyvos muzikos. Nors „paprikų“ pasirodyme stumdytis su kaimynais nereikėjo, “Lofto” angaras visgi buvo sėkmingai užpildytas.

Video autorius G. Bartuška, onstage.lt

Susirinkę dreadhead‘ai lingavo pagal senus ir pamėgtus Paprika Korps kūrinius, bet kartas nuo karto buvo supažindinami ir su naujomis grupės dainomis. Kaip „paprikos“ minėjo, „kiekviename ture pridedame po kelis naujus kūrinius” – matyt tokiu būdu per 20 grupės gyvavimo metų koncertiniai turai netampa rutina. Paprika Korps naujausio albumo „Homemade Babylon“ kūriniai skambėjo anglų ir lenkų kalbomis.

Nuotraukos per Gedimino Bartuškos / onstage.lt objektyvą.

Internete:

karrot.pl/paprikakorps