Jautri asmeninė Mustelide informacija (exclusive)

Praėjusių metų gruodį elektroninės muzikos atlikėja Mustelide koncertavo Vilniuje ir ta proga su kalbėjomės. Neseniai jai buvo suteiktas Geriausios Baltarusijos solo atlikėjos titulas. Šiandien Natalija Kunickaja išskiritinai Lietuvoje “Ore” skaitytojams pristato savo antrąjį darbą “SPI”. Iš pradžių grojusi įvairiose grupėse, vėliau mergina pasinėrė į savo solinę veiklą. Prieš pusantrų metų pasirodė debiutinis Mustelide albumas “Secret”, kurį ji pati sukūrė, įrašė ir suvedė – kaip ir jautrios asmeninės informacijos kupiną savo antrąjį albumą “SPI”:

Pokalbyje su “Ore” Mustelide praskleidė tuometinės ateities ir šiandieninės dabarties šydą: “Taip jau atsitiko, kad sulaukiau keleto labai rimtų pasiūlymų. Vienas kiečiausių Rusijos prodiuserių susidomėjo ir turi konkrečių pasiūlymų. Prieš mane – pasirinkimas. Buvo kalbama apie visiškai kitą lygį. Tačiau, gerai pagalvojus, supratau, kad tas pasaulis man tolimas ir, jei įsivelsiu į visa tai, gyvensiu nuolatiniame konflikte su savimi. Žinoma, vadybos pagalbos būtinybė išliko. Nusprendžiau bendradarbiauti su labai patyrusiais žmonėmis, išmanančiais savo reikalą, mokančiais pardavinėti, tačiau suteikiančiais man visišką kūrybinę laisvę. Pažįstu asmeniškai šiuo vaikinus ir pasitikiu jais. Kai pasirašysiu sutartį, papasakosiu, kas jie.”

Dabar jau žinome, kad savo ateitį Mustelide susiejo su “SunWoofer / Soyuz Music” leiblais, o masteringą patikėjo Vitalijui Kulevskiui. Viršelį sukūrė Aliona Chodor.

Apie “SPI” pasakoja pati Natalija:

“Albumas vadinasi “SPI” ir šiame pavadinime yra mažiausiai dvi reikšmės. Visų pirma, kvietimas “miegoti”, antra – santrumpa, kurią šifruoju kaip Sensitive Personal Information. Šis įrašas – savotiški sapnų eskizai, kuriuose vaizduojami paprasti dalykai, dažnai man nutinkantys, tačiau perleisti per tam tikrą būseną, artimą sapnams.

Visus takelius įrašinėjau ir suvedinėjau savarankiškai savo namų studijoje, kur šilta ir jauku. Ten, kur galiu būti vienumoje su savo monstrais ir sintezatoriais. Albumo skambesys kartais gali pasirodyti gana siurrealistinis. Šįkart tiesiog atsidaviau garsiniam srautui, nešusiam paskui save, neleisdamas galvoti apie kanonus ir įprastus sprendimus.

Pastaruoju metu pirmą kartą grojau europietiškai publikai – koncertavau Suomijoje, Lietuvoje, Vokietijoje, Slovėnijoje, Estijoje, Švedijoje. Norėčiau pasakyti, kad visur buvau šiltai priimta, o rusų kalba, kuria dainuoju, nekėlė jokių bereikalingų emocijų, priešingai, man pasirodė, kad netgi pritraukdavo dėmesio. Štampai šiandien mažai kam įdomūs, o dainuoti angliškai – irgi savotiškas štampas. Todėl, kai žmonės girdi neįprastą kalbą ir tai – ne liaudies muzika, o kas nors aktualesnio ir skambančio kaip muzika iš Europos klubų, tai sukelia papildomą susidomėjimą.”

Albumas iTunes: https://itunes.apple.com/ru/album/spi/id1102408481

Internete:

facebook.com/mustelidemusic

vk.com/mustelide

soundcloud.com/mustelide