Muzikos inkubatoriuje „Novus“ seminarai ir antrasis pusfinalis

Šią savaitę menų fabriko „Loftas“ inicijuotame muzikos inkubatoriuje „Novus“ laukia net dvi itin turiningos dienos ir jau antrasis jaunų grupių konkurso pusfinalis.

Gegužės 24 d., antradienį, muzikos inkubatoriaus „Novus“ seminare dalyviai susipažins su grupių įvaizdžio kūrimu. Apie asmeninio stiliaus svarbą, video klipų kūrimą ir savo kūrybos pateikimą scenoje pasakos muzikantas, grupės „Beissoul & Einius“ narys Beissoul, drabužių dizaineris ir scenografas Robertas Kalinkinas bei video projektų ir klipų režisierius Saulius Baradinskas.

Po antradienio seminaro tradiciškai vyks dar vienas jaunųjų grupių konkurso etapas. Šįkart jame varžysis grupės „Poezijos medžiotoja“, „Laura & Vika“ ir „Ruthless Love“. Svečių teisėmis konkurse pasirodys „Wolfsome“. Dvi šio etapo grupės pateks į antrąjį konkurso pusfinalį.

O jis – antrasis „Novus“ pusfinalis vyks gegužės 25 d., trečiadienį. Jame gros ankstesniuose konkurso etapuose komisijos geriausiomis išrinktos grupės „Konspiracija“ ir „D’Mask“ bei šio antradienio laureatai.

Trečiadienio seminare, prieš pusfinalį, muzikos naujokų ir profesionalų lauks diskusija apie autorines teises, kūrinių apsaugą ir mokesčius. Ką reikia žinoti siekiant apsaugoti savo kūrybą nuo plagijavimo, kaip rūpintis mokesčiais ir panašiais klausimais seminaro dalyviams patarimus dalins „LATGA“, „AGATA“ ir „VMI“ atstovai.

Abu šios savaitės seminarus ves Ramūnas Zilnys, o jaunų grupių konkurso dalyvius pristatys grupės „ba.“ lyderis Benas Aleksandravičius.

„Novus“ – tai kiekvieną antradienį vykstantis dviejų dalių – seminaro ir nemokamo koncerto, kuriame varžosi jaunų grupių konkurse dalyvaujantys scenos debiutantai, projektas. Seminarai, kaip ir jaunųjų grupių pasirodymai – nemokami

Muzikos inkubatoriaus „Novus“ pabaigoje iš visų konkurse dalyvavusių grupių bus išrinkta viena geriausia. Jai atiteks ne tik galimybė įrašyti savo kūrinius profesionalioje „Black Box“ įrašų studijoje, „Raven House“ nufilmuotas video klipas, profesionalios fotosesijos, bet ir pasirodymas rugsėjo 2-3 d. vyksiančiame miesto festivalyje „Loftas Fest“, kur sceną reikės dalintis su tokiomis muzikos žvaigždėmis, kaip „Daughter“, Gesaffelstein, „Lola Marsh“, „Formation“ ir „Kero Kero Bonito“.

Daugiau informacijos apie muzikos inkubatorių „Novus“: www.menufabrikas.lt