OreCast 220: Temsta Ore – fotografas Kęstutis Žilionis

Jubiliejinę 20-ąją savo eterio valandą praleidome kartu su “Ore” bendradarbiu fotografu Kęstučiu Žilioniu ir jo mėgstama muzika. Kęstutis nacionaliniame „Lietuvos spaudos fotografijos 2016“ konkurse nugalėjo “Spindesio” kategorijoje su amerikiečių Corners nuotrauka.

Kūrinių sąrašas:

1. Allah-Las – Catamaran

2. Allah-Las – No Werewolf

3. Vaadat Charigim – Odisea

4. The Migs – When She Says My Name

5. Gnod & White Hills – Drop Out

6. Shapes Have Fangs – Dinner In The Dark

7. Mystic Braves – Bright Blue Day Haze

(norėjom, bet nespėjom paklausyti:

– Anika – Masters Of War (Dub)

– Dead Ghosts – Roky Said

– Lorelle Meets the Obsolete – Whats Holding You)

Prieš kelis metus Kęstutis Žilionis pasisiūlė fotografuoti “Ore” pašnekovus. Jo vizija buvo užfiksuoti mūsų herojus jų pačių aplinkoje, taip atskleidžiant mažiau matytus jų veidus. Tikimės, pastebėjai ir įvertinai Kęstučio užfiksuotus Aliną Orlovą, MC Mesijų, baro “Liverpool” įkūrėjus, “No Real Pioneers”, Žilviną “Roads” Širką, ir, žinoma, kaliforniečius Corners.

Pasisėmęs patirties fotografo Tomo Kaunecko studijoje, Kęstutis ėmėsi savo darbų. Fotografas sukūrė naujausio Marko Palubenkos albumo “Puzzleman” iliustracijas, dirbo su kitais atlikėjais, fotografavo dizainerės Kristinos Kruopienytės bei kitų dizainerių kolekcijas.

Šiandien Kęstutis studijuoja taikomąją fotografiją Vilniaus dizaino kolegijoje ir ruošia savo baigiamąjį darbą, kurio tema yra „Motinystės ir tėvystės reprezentacija Lietuvos fotografijoje“. Fotografas prieštarauja susidariusiam suvokimui apie „tradicinę“ šeimą ir nori parodyti, kad įvairių institucijų ir/ar visuomenės nustatytos „normos“ apibūdinančios šeimą, neturėtų būti rodiklis norintiems būti motina arba tėvu.

“Temsta:portalai Ore” laidų įrašai ir Orecast’ų archyvas

Devintą sezoną skaičiuojanti LRT Opus prie radijo imtuvų kviečia pasitelkusi gerai žinomus alternatyviosios muzikos mėgėjams balsus. Jų vedamų laidų klausykis rubrikoje „Temsta“ nuo 19 iki 21 valandos.

Pirmadieniais laidą “Minimal Mondays” rengia seniausios elektroninės muzikos renginių serijos Lietuvoje atstovai, Minimal.lt komanda. Urbanistinės elektronikos radijo laida “Despotin’ Beat Club” studijoje tiesiogiai dirba antradieniais. Trečiadieniais “Tropical Soundclash” – jau nebe pirmus metus skaičiuojantis draugiškos muzikinės dvikovos projektas, kuriam muzikiniai-stilistiniai rėmai negalioja – įtakos: nuo Afrikos iki Šiaurės ašigalio, nuo Tolimųjų Rytų iki Lotynų Amerikos, o laikotarpiai – nuo 40-ųjų iki ateities. Indie muzikos atlikėjas Benas Aleksandravičius aka ba. kiekvieną ketvirtadienį nuo 19 iki 20 valandos turi savo “Red Rose Radio”.

Ketvirtadieniais radijo stoties LRT Opus cikle “Temsta:portalai”, savo kasmėnesines valandines laidas rengia kolegos iš Suru.lt, “Gintariniai akiniai”, “G-taškas” ir mes.