Kikagaku Moyo Vilniuje

Kikagaku Moyo (lietuviškai – Geometriniai modeliai) susikūrė 2012-ųjų vasarą, kai dėl skundų, sulauktų iš kaimynų Tokyo daugiabutyje, Go Kurosawa ir Tomo Katsurada buvo priversti išeiti groti į gatvę. Su bosistu Kotsu Guy jiedu susipažino, jam beįrašinėjant užkandžių aparato skleidžiamus garsus savo naujam projektui, o gitaristas Daoud Popal studijavo tame pačiame universitete kaip ir Tomo. Go brolis Ryu sitara mokėsi groti Kalkutoje, Indijoje. Tai, kas prasidėjo kaip laisvas muzikos bendraminčių kolektyvas, labai greitai išaugo į glaudžią multi-instrumentalistų grupę.

Nuolatinės gastrolės po Australiją, JAV, Didžiąją Britaniją ir Europą grupei užtarnavo gerą gyvų pasirodymų reputaciją bei fanų palaikymą visame pasaulyje. Per tris metus Kikagaku Moyo sugebėjo išleisti tris LP plokšteles ir sukurti singlus kartu su Moon Duo ir Kinski.

Grupės sudėtis:
Vokalas/Gitara: Tomo Katsurada
Gitara: Daoud Popal
Sitaras/Vargonai: Ryu Kurosawa
Bosinė gitara: Kotsuguy

Rugsėjo 2-ąją Vilniuje Kikagaku Moyo pasirodys savo europinio turo metu tarp koncertų Liucernoje ir Gente, o vėliau keliaus už Atlanto, kur surengs keliasdešimt koncertų JAV ir Kanadoje. Čia gali paskaityti “i-D” pokalbį su grupe.

Nors tą dieną prasidės margaspalvis “Loftas fest”, rekomenduojame nepraleisti grupės pasirodymo naujoje miesto kultūrinėje erdvėje “Kvartalas”. Renginį organizuoja nuotykingų garsų puoselėtojai “STRC”, surengę tris įspūdingas stovyklas “STRCamp”, o šiemet pradžiuginę paslaptingu renginiu “Ausys stačios akys plačios”. Koncerto iniciatoriai Aerobica ir Marek Wojda įgarsins renginio erdvę prieš ir po koncerto.