2017 February

„Dramokratijos“organizuojamose kūrybinėse dirbtuvėse dalyvaus ir nauji, ir jau žinomi vardai

Pjesių skaitymo festivalis „Dramokratija“ šiais metais organizuoja nemokamas kūrybines dirbtuves ir skelbia jose atrinktus dalyvauti rašytojus. Komisijos įvertinti dramaturgai vasario 27- kovo 1 dienomis dalyvaus nemokamose kūrybinėse dirbtuvėse, kurias ves Fringe First apdovanojimu įvertintas dramaturgas ir aktorius iš Didžiosios Britanijos Chris Thorpe.

Orgonite pristato savo “Adibass”

Projektas Orgonite iš Izraelio pristato savo naują klipą “Adibass”. Orgonite – muzikantų trio iš senovinio Jaffa miesto (dabar – Tel Avivo priemiestis): Vadim Mechona, Yan Lubin ir Ethel Magen. Šie middle eastern reiveriai artimu metu planuoja apsilankyti post-sovietinėje erdvėje, o gal ir Lietuvoje.

„Novus“ konkurso vedėjas Benas Aleksandravičius: „Svarbiausia – neabejoti savimi“

Nuo balandžio 4 d. Vilniaus menų fabrike „Loftas“ vyksiančio muzikos inkubatoriaus „Novus“ vedėju ir vėl tapo grupės „ba.“ lyderis Benas Aleksandravičius. Jau antrus metus garsus muzikantas į sceną lydės jaunas muzikos grupes, kurios varžysis „Novus“ grupių konkurse. Šiemet tarptautiniu tapusiame konkurse varžysis ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos bei Estijos atstovai.

“Berlinalė” cholerų metu: 67-as Berlyno kino festivalis

Šunys loja, karavanas eina, o visame tame beprasmiško pasaulinio cirko kontekste pasibaigė dar vienas – šiais metais jau 67-as – Berlyno filmų festivalis. Kasmetinėmis šventėmis, kaip Kalėdos ar panašaus plauko užsiėmimai, o šiuo atveju – kino šventėmis, galima džiaugtis jau vien dėl to, kad kasmet besikartojantis ritmas sudaro iliuziją, kad pasaulis vis dar laikosi tam tikros logikos.

Lietuvos kinas gyvas: „Kino pavasaryje“ įvyks 16 lietuvių filmų premjerų

Filmas apie Joną Meką, Audriaus Stonio ir Linos Lužytės dokumentikos, Tomo Ramanausko ir Gedimino Šiaulio animaciniai debiutai kine ir pirmoji galimybė pamatyti 2008-ųjų ekonominę krizę reflektuojantį „Šventąjį“ – tai tik keletas štrichų iš kovo 23-ąją prasidedančio „Kino pavasario“ lietuvių filmų programos.