2017 March

„Tallinn Music Week“ — gausios Lietuvos muzikos industrijos pajėgos

Į Estijos sostinėje vykstantį didžiausią Baltijos šalyse muzikos industrijos renginį — miesto festivalį „Tallinn Music Week“ — išvyko gausi delegacija iš Lietuvos. Šiemet joje išsikeltų tikslų sieks ne tik muzikantai, bet ir gerokai didesnis būrys muzikos agentūrų, leidybinių kompanijų atstovų bei vadybininkų.

Elektroninės muzikos festivalis „Revolution“ atskleidžia antrąjį žvaigždžių desantą

Prieš kelias savaites pirmuosius festivalio muzikos svečius pristatę „Revolution Festival“ organizatoriai pasiruošę vėl stebinti. Iki festivalio likus lygiai 100-ui dienų į eterį jie sugrįžta su dar keturiais stipriais muzikos vardais. „Jungle ir Reggae muzikos stiliai Lietuvoje vis dar išlieka pogrindyje, […]

Post- Autism’as: “Tik kvailiai niekada neliūdi”

Ankstyvą pavasarį vienas melomanas ištraukė iš po skverno vinilą, kurio viršelį puošė estetiška juodai balta nuotrauka (dizainą sukūrė Eric Sageby) ir užsiminė, kad turėtų patikti. Tai buvo vilniečių instrumentinio post-roko/metalo kvarteto Autism naujausias albumas “Film Noir”. Neslėpsiu nuo to laiko, kai pirmą kartą išgirdau Mogwai (tai buvo berods jų “Rock Action”), post-gitarinės muzikos nuolat galima rasti mano pleilistuose.

Naują Black Water video klipą įkvėpė sapnai

Šiemet „M.A.M.A“ apdovanojimuose geriausios elektroninės metų grupės apdovanojimui nominuotas elektroninės muzikos duetas „Black Water“ pristato šviežutėlį video klipą kūriniui „Flashbacks“. Šis melodingas kūrinys yra iš debiutinio grupės albumo „Night Shift“. Klampiais ir tamsiais elektronikos, minimal, techno ir house skambesiais garsėjantis […]

„Open House Vilnius“: dialogas su mus supančia aplinka

Tarsi norėdami vidun įsileisti gaivaus pavasario oro, festivalio „Open House Vilnius“ metu duris atvers daugybė svetingų Vilniaus pastatų. Vis besiplečiantis renginys balandžio 22–23 dienomis kvies atrasti ir tyrinėti net 50 įvairių stilių ir laikotarpių sostinės architektūros objektų, kurie įprastai yra neprieinami arba sunkiai prieinami plačiajai visuomenei.