“làbadienà”: su kolekcija “Red Data Book” atsisukame į gamtą

Skaičiai kalba už save. Beveik 50 % visų gyvūnų rūšių iki šio amžiaus vidurio grėsmingai priartės prie išnykimo ribos. 99 % šių rūšių – nyksta dėl žmonių vykdomos veiklos. Sustojome prie raudonos šviesos. Todėl 10 % lėšų už kiekvieną įsigytą „Red Data Book“ kolekcijos produktą skirsime „Lietuvos Gamtos Fondui.

Siekiame atkreipti dėmesį į nykstančią Lietuvos gamtą ir tuo tikslu bendradarbiaujame su Lietuvos Gamtos Fondu. LGF yra Pasaulio gamtos fondo (WWF) partneris Lietuvoje, jo pagrindinė veikla yra retų ir nykstančių rūšių bei jų buveinių išsaugojimas. Surinktos lėšos bus skirtos įvairiems projektams, kuriais bus siekiama informuoti visuomenę apie nykstančias Lietuvos gyvūnų rūšis, bei skatinti ją realiai prisidėti prie šių rūšių išsaugojimo.

Visas savo kolekcijas skiriame Lietuvos gamtai bei tautosakai, tačiau šįkart atsisakome pagrindinio savo kuriamų drabužių akcento. Su šia kolekcija daugiausia dėmesio norime skirti nykstantiems gyvūnams, todėl ankstesnėse kolekcijose dominavusius labàdienà užrašus keičia gyvūnų simboliai ir aprašymai. Taip pat Red Data Book kolekcija tapo spalvingesnė, pridėjome žemės bei gamtos spalvų. Filmuoti kolekciją pristatantį filmuką į savo ekspozicijas įsileido Kaune esantis Tado Ivanausko muziejus, o muziką jam sukūrė lietuvių šiuolaikinės elektronikos grupė “Solo Ansamblis”. Kolekcija, kaip ir anksčiau buvusios, pasiūta tik iš kokybiškų natūralių medžiagų bendradarbiaujant su vietiniais gamintojais – visa produkcija pagaminta Lietuvoje.