Nemokami eksperimentinės muzikos vakarai kiekvieną sekmadienį

Gyvasties eksperimentinės muzikos scenai mėgina įnešti Electron Emitter leidykla ir Vilniuje esantis klubas Paviljonas rengiantis koncertų seriją „Advanced Electronics“.

Kiekvieną sekmadienį rengiamas nemokamas poros valandų koncertas pristatantis klausytojams eklektiškus muzikos užkaborius, stilių bei menų sintezes ir mažai kam girdėtus nors tarsi auksas pelenuose žibančius atlikėjus.

Eksperimentinė scena ne vieną tuo ir žavi, kad ji neturi jokių standartų ir apribojimų – vieną dieną išgirsime elektroninį ritmą pritariant saksofonui, kitą kartą iš Prancūzijos kilęs atlikėjas Noise Ladder atsitemps paslaptingą laidais apraizgytą mašiną – analoginį sintezatorių.  „Advanced Electronics“ renginiuose  galima pamatyti ir savo konceptualiais audiovizualiniais pasirodymais Vokietijos bei Japonijos publikas džiuginusį ref/inter, ir Lietuvos festivaliuose grojančius šokių muzikos scenos alchemikus Moon Radio.

Renginių tikslas yra palaikyti eksperimentinės muzikos kultūrą ir suvesti kūrėjus bei mėgėjus į vieną vietą. Lietuvoje pasislėpę nemažai gabių atlikėjų, kurie neretai neturi kur pademonstruoti savo kūrybos, o daugelis geros muzikos gerbėjų net nežino, kad ir Lietuvoje yra ko paklausyti.

Visus kas neabejingi kviečiu ateiti – dažniausiai renginiai prasideda nuo 8 val. vakaro, jie būna kiekvieną sekmadienį su nedidelėmis išimtimis. Renginiai nemokami.

Visus kas abejingi kviečiu pasiūlyti šį renginį draugams – gal čia kaip tik tai ko jie ieško.

Apie Advanced Electronics renginius galima sužinoti facebooke:
https://www.facebook.com/electronemitter/
arba interneto puslapyje:
http://www.electronemitter.net/events/advanced-electronics/