Šiandien – pirmoji istorijoje „Boiler Room“ transliacija iš Vilniaus

Klubiniu festivaliu „Alfavilnius“ paskutinį balandžio savaitgalį sumojusi paversti sostinės naktinio klubo „Opium“ komanda jau skaičiuoja paskutines valandas iki renginio starto. Jis bus pažymėtas ne vienerius metus lauktu įvykiu – pirmąja istorijoje tiesiogine „Boiler Room“ transliacija internetu iš Lietuvos.

„Boiler Room“ – jau daugiau nei penkerius metus po pasaulį keliaujanti britų iniciatyva, skirta suartinti įvairiose šalyse gyvenančius elektroninės muzikos mėgėjus bei ne visuomet iki jų atkeliauti galinčius svarbiausius šios muzikos kūrėjus bei atlikėjus. „Boiler Room“ bendradarbiauja su tokiais festivaliais, kaip „Sonar“ ir „Dekmantel“, šioje platformoje yra pasirodę ir tokie atlikėjai, kaip „Radiohead“ lyderis Thom Yorke, o interneto transliacijų kiekis skaičiuojamas milijardais minučių.

„Žmonės teiraujasi, kiek laiko buvo deramasi arba kiek teko sumokėti už „Boiler Room“ apsilankymą mūsų klube, atsakymas daugelį nustebina – nesiderėjome ir nelaukėme, mus susirado, praėjusių metų spalį pateikė pasiūlymą“, – teigia klubo programos vadovas Vidmantas Čepkauskas. Anot jo, pirmajame „Boiler Room“ laiške klubas „Opium“ įvardintas kaip pasaulinio lygio klubinės kultūros institucija, laiške minimos puikios tarptautinės bendruomenės rekomendacijos.

„Boiler Room“ komanda taip pat kuria dokumentinę laidą apie klubą „Opium“ ir Lietuvos sostinės elektroninės muzikos sceną. „Tai – ne atsitiktinė sėkmė, o vienas iš nuoseklaus darbo rezultatų, kurių netolimoje ateityje pristatysime ir daugiau“, – kalba V. Čepkauskas. Netrukus bus paskelbta apie projektą su dar vienu tarptautiniu elektroninės muzikos ir kultūros gigantu – interneto ir renginių platforma „Resident Advisor“. Taip pat visai neseniai straipsnį apie klubo renginių seriją „Smala“ ir vieną jos iniciatorių Manfredą publikavo pasaulinis tinklapis „Electronic Beats“.

„John Talabot, Axel Boman, Daniel Avery – tik keli žinomi vardai, kurie šiemet patys išreiškė norą sugrįžti į mūsų klubą. Šie ir kiti faktai kalba patys už save – panašu, kad klubo komanda, didžėjai rezidentai, šokėjai ir nuolat lankantys užsienio atlikėjai sukūrė šalies sienas peržengiančią muzikinę šeimą, savitą kultūrą, unikalią atmosferą“, – atsakymą į klausimą apie tai, kas gi paskatino „Boiler Room“ pagaliau pastebėti Vilnių, baigia V. Čepkauskas.

Ketvirtadienio renginio „Boiler Room Vilnius“ programa – taip pat nulemta ilgalaikių santykių. Vilnių, miestą, kuriame šimtus gerbėjų rado vos pradėję savo karjerą, antrojo albumo premjerai pasirinko izraeliečiai „Red Axes“. Per keletą metų į elektroninės muzikos viršūnes šovęs duetas naujausią savo kūrybą klube „Opium“ atliks gyvai – iš viso scenoje tilps net keturi muzikantai.

Gyvai internetu visam pasauliui bus transliuojamas ne tik „Red Axes“ koncertas, bet ir penkių už Lietuvos ribų mūsų šalį garsinančių, užsienio šalių leidyklose savo kūrybą pristatančių didžėjų pasirodymai. Šiame sąraše – Manfredas, Mario Moretti, „Digital Tsunami“ atstovai Ernestas Sadau ir Roman Sputnik bei ką tik prisistatęs ir jau dvi plokšteles savo bagaže turintis personažas V. Bilietai į neįprastai anksti, 20 val., prasidėsiantį vakarėlį iššluoti vos per keletą valandų. Tiesa, dar liko šiek tiek bilietų visam „Alfavilnius“ savaitgaliui.

Baigus tiesioginę „Boiler Room“ transliaciją ir išjungus kameras šokiai klube nesibaigs – juos pratęs „Opium“ rezidentai 12 inčų po žeme ir Tadas Quazar.

„Alfavilnius“ savaitgalis tęsis ir penktadienį bei šeštadienį. Balandžio 28-ąją klube suplanuotas Vokietijos prodiuserio ir didžėjaus Robag Wruhme vizitas, papuošiantis renginių seriją „Silence Night“. Balandžio 29-ąją – Manfredo ir 12 inčų po žeme kuruojama naktis „Smala“, kurios akcentu taps prancūzų dueto „Acid Arab“ pasirodymas.