“Electron Emitter” pristato naują garsinę-tekstinę kelionę

KiB, viena įdomiausių ir įvairiapusiškiausių Lietuvos alternatyvios muzikos scenos atlikėjų išdrįso išleisti pirmąjį savo prieš 6 metus sukurtą albumą „Medžių Kapai“.

Visiems, kam patinka jos savotiški kūriniai, sugebantys suderinti santūrų minimalizmą, pulsuojantį techno ir organiškus triukšmo pliūpsnius, tai bus puiki galimybė pamatyti iš kur viskas atėjo. Anot atlikėjos, tai yra ketvirtasis jos kūrybinis ciklas, pirmasis kuris yra pakankamai stiprus tapti išbaigtu albumu.

Labai intriguoja šalia kūrinių pateikti trumpučiai pasakojimai lyg ir leidžiantys pažvelgti iš kur atlikėjai kilo įkvėpimas sukurti tai ką ji sukūrė, o gal leistis užburtam ir nešamam piešiamų prasmių ir vaizdinių.

„Šio albumo pasakojimą perkėliau į man svarbiausią erdvę: sapnus. Pasakojime pažinau save, prisiminiau tamsiausias savo puses, stebėjau pasaulį, žmogų. Iš esmės, siurrealistiškai emocinis žmogaus lygmuo bei tarpusavio ryšys yra svarbiausios temos visuose mano albumuose. Visgi šio albumo pasakojimas yra tamsiausias iš visų pasakojimų, tai buvo bandymas lįsti iš tamsos, o galop, tamsos priėmimas.“

Pasakojimą paskaityti ir albumo paklausyti galima štai čia

Albumą išleido Electron Emitter leidykla, ramiai ir iš lėto traukianti eksperimentinės muzikos šviesulius nuo kompiuterių ekranų ne tik albumus išleisti, bet ir pakoncertuoti. Aktualią informaciją apie renginius galima rasti čia.