Lietuvoje koncertuosiančios Feist gyvenimą keitė talentingi vyrai

Jau už savaitės, rugpjūčio 7 d., Trakų pilies kieme pirmą kartą pasirodys subtilioji atlikėja Feist. Ilga scenine patirtimi pasigirti galinti dainininkė klausytojams nuolat dovanojo ne tik savo kūrinus, bet taip pat prisidėdavo prie kitų garsių projektų, kurių atsiradimą lėmė ne kas kitas, bet jos kelyje sutikti talentingi vyrai.

Per beveik du dešimtmečius trunkančią savo solo karjerą atlikėja klausytojams padovanojo penkis albumus. Visi albumai puikiai atspindi kaip Leslie Feist muzikos stilius kito kartu su įgaunama muzikine patirtimi, sutiktais žmonėmis ir gyvenimo įvykiais.

Dar būdama visai jauna, 1991 m., vos 15 metų Feist įkūrė savo grupę „Placebo“. Laimėję vieną iš vietinių Kanados konkursų jie pasirodė didelėje festivalio scenoje. Čia ją pastebėjo Brendanas Canningas, tuomet priklausęs grupei „nHead“. Po dešimties metų atlikėjas pakvietė Feist prisijungti prie jo įkurtos žymios indie stiliaus kanadiečių grupės „Broken Social Scene“. Feist balsas skambėjo daugelyje grupės kūrinių, kartu su jais dainininkė įrašė ir jų albumą „You Forgot It in People“.

Prie „Broken Social Scene“ ji vėl prisijungė 2009 metais, kad paminėtų grupės biografinės knygos pasirodymą, kurioje paminėta buvo ir pati Feist. Tai paneigė gandus, kad atlikėja prie grupės daugiau neprisijungs. Feist pasirodė ne tik šiame, bet ir kituose koncertuose, o po metų prisidėjo prie jų albumo „Forgiveness Rock Record“ įrašų.

Vieną iš naujų Feist talentų padėjo atrasti tos pačios „nHead“ grupės narys Noah Mintzas. 1995 m. atlikėja turėjo pasinaudoti priverstine pertrauka dėl balso stygų ligos ir būtent šiuo metu Noah paprašė jos groti bosine gitara viename jo solo projektų. Nors anksčiau to niekada nedarė, su juo Feist grojo net metus. O vėliau kaip gitaristė prisijungė ir prie kitų „By Divine Right“, „Bodega“ grupių projektų.

Dar vieni Feist scenos bendražygiai buvo Norvegų duetas „Kings of Convenience“. Jų albume „Riot on an Empty Street“ skamba ne tik atlikėjos balsas, bet ir kartu su ja parašyti kūriniai.

Visgi svarbiausiu žmogumi atlikėjos muzikiniame gyvenime galima laikyti puikiai muzikos gurmanams pažįstamą kompozitorių ir pianistą Chilly Gonzalesą. Iš Kanados kilęs genialusis muzikos prodiuseris nuolat bendradarbiauja su tokiais atlikėjais kaip Mocky, Jamie Lidell ar Peaches. Dirbdamas su pastarąja Ch. Gonzalesas susipažino ir su Feist.

Kartu su Ch. Gonzalesu jie atliko vieną iš Peaches dainų „Lovertits“. Taip pat jis pakvietė Feist prisijungti prie turo po Europą ir Australiją pristatant albumą „Presidential Suite“. Keliaujant su Ch. Gonzalesu Feist pradėjo įrašinėti naujas, niekur nepublikuotų savo kūrybos dainų versijas. Jos vėliau nugulė į didžiulio pasisekimo sulaukusį albumą „Let It Die“, kuris Feist pasauliui pristatė kaip pop atlikėją.

Chilly Gonzalesas taip pat prisidėjo ir prie svarbiausio atlikėjos albumo „The Reminder“. Šis darbas Feist ne tik išgarsino visame pasaulyje, bet ir buvo nominuotas „Grammy“ bei triumfavo „Juno“ apdovanojimuose. Muzikos prodiuseris apie šį albumą kalba ir dokumentiniame filme apie legendinio Feist albumo „The Reminder“ gimimą „Look at What the Light Did Now“.

Visos šios ir kitos pažintys bei spalvingas Feist muzikinis kelias atvedė ją į šiandieną. Šiemet talentingoji 41-erių atlikėja sugrįžo su naujausiu savo darbu „Pleasure“. Kritikų liaupsinamas albumas – Feist žvilgsnis į save. Būtent todėl šiame albume atlikėja nusprendė, jog visos dainos bus kurtos jos pačios.

Naujojo albumo bei kitus, puikiai klausytojams pažįstamus kūrinius atlikėja jau rugpjūčio 7 d. atliks savo pirmajame ir vieninteliame savo koncerte Lietuvoje, Trakų pilyje. Bilietus į Feist koncertą galima įsigyti „Bilietai.lt“ bilietų pardavimo kasose arba internetu www.bilietai.lt.