Lietuvai “Reeperbahn” atstovaus ba. ir Deep Shoq

Pastarosios dienos buvo neramios Lietuvos muzikos atstovams – jomis turėjo paaiškėti, kas rugsėjo pabaigoje keliaus į Vokietiją ir čia atstovaus savo šaliai didžiausiame Europoje muzikos festivalyje-mugėje „Reeperbahn“. Naujienos nudžiugino „ba.“ ir „Deep Shoq“ – būtent jie mėgausis išskirtiniu pasaulio muzikos industrijos dėmesiu.

O profesionalų dėmesio bus apsčiai – jau 12 kartą vyksiančio festivalio programoje numatyta net 800 atskirų renginių: naujų atlikėjų muzikinių pasirodymų, naujausių filmų bei literatūros pristatymų, konferencijų bei kontaktų vakarų.

„Niekuomet negalvojome apie koncertus užsienyje, tačiau visuomet esame už kūrybos gimtąja kalba skleidimą kitose šalyse. Dar visai neseniai grojome tolimiausiame nuo Lietuvos savo koncerte Prancūzijoje, o dabar žinia apie pirmą galimybę pasirodyti Vokietijoje – ji mane labai nustebino. Tikrai nesitikėjau, kad grosime tokiame dideliame festivalyje, kartu su visame pasaulyje žinomomis grupėmis, kurių pats klausau labai dažnai“, – nuostabos neslėpė „ba.“ lyderis Benas Aleksandravičius.

Žinomų vardų renginyje tikrai netrūks, ne tik tarp pasirodysiančių grupių, bet ir tarp pranešėjų – vienu svarbiausių bus buvęs grupės „Eurythmics“ narys Dave’as Stewartas. Galimybe pristatyti savo kūrybą tokioje aplinkoje džiaugiasi ir Donatas Rinkevičius, geriau žinomas kaip „Deep Shoq“.

„Malonu būti to dalimi vien dėl to, kad tai yra vienas iš solidesnių Europoje showcase tipo festivalių, kuriame dalyvauja tiek kylantys atlikėjai, tiek ir jau neblogai žinomi muzikos pasaulio vardai. Tai, manau, bus geras šansas pristatyti savo kūrybą užsienio auditorijai, reprezentuoti lietuviškos muzikos sceną per elektronikos prizmę, pasistengęs gali rasti ir naudingų kontaktų“, – mintimis dalijosi D. Rinkevičius.

Pasak „Reeperbahn“ festivalio organizatorių, lietuvių atlikėjai jiems imponuoja savo profesionalumu.

„Praėjusių metų patirtis festivalyje dirbant su atlikėjais iš Lietuvos parodė, jog jūsų šalies muzikantai yra be galo profesionalūs, gali drąsiai konkuruoti tarptautinėje rinkoje, o festivalio publika juos tiesiog įsimyli“, – kviesdami dalyvauti šių metų atrankoje teigė festivalio atstovai.

Be lietuvių iš Baltijos regiono buvo atrinkti ir du latvių atlikėjai – Chris Noah bei ką tik Vilniuje „What’s Next in Music?“ renginyje pasirodžiusi Elizabete Balčus. Simboliška, jog visi jie į sceną stos trečiąją festivalio dieną, rugsėjo 22-ąją, kai švenčiama Baltų vienybės diena.

Ankstesniais metais festivalyje pasirodė Alina Orlova, „Colours of Bubbles“, „Garbanotas bosistas“ ir GJan. Jų pasirodymus festivalyje 2013 ir 2015 metais rengė muzikos agentūra M.P.3 ir Lietuvos muzikos verslo asociacija.