Penkmetį minintys ba. pristato naują dainą

Šių metų pradžią paskyrusi masyviam ir išskirtiniam savo karjeros penkmečio minėjimui ir su juo susijusiems renginiams, grupė „ba.“ prieš jau šią savaitę įvyksiantį ir išparduotu paskelbtą grupės koncertą menų fabrike „Loftas“ pristato naują dainą „RANDAI=VEIKSMAI“.

„Šio kūrinio demo versija atsirado jau prieš tris metus, tačiau tada su Vaiperiu sutarėm, jog jam išleisti – dar ne metas. Nusprendėm brandinti jį ir sulaukti tinkamesnio laiko leidybai“, – apie kūrinį pasakoja Benas Aleksandravičius.

„Tačiau „RANDAI=VEIKSMAI“ visada buvo viena mėgstamiausių mūsų dainų, nuolat jos klausydavau ir visai neseniai, ruošiantis įrašų sesijai su Dominyku Babiku nusprendėm, kad pagaliau reikia įrašyti ir šią“, – teigia jis.

Naują kūrinį grupė pristato pačiame „ba.“ penkerių metų minėjimo įkarštyje. Praėjusį mėnesį ribotu tiražu išleista unikali grupės fotografijų knyga „CHAOSAS MANYJE NIEKO NAUJO“, kovo pradžioje pristatytas „ba.“ dokumentinis filmas, o kovo 16 dieną laukia išparduotu paskelbtas penkmečio koncertas menų fabrike „Loftas“.

Benas Aleksandravičius atskleidžia, kad nors „Lofte“ suskambės ir keletas naujų kūrinių, tačiau labiau tą vakarą grupė vis gi akcentuos savo penkerių metų gimtadienį ir skirs dėmesio visoms žinomiausioms  „ba.“ dainoms.

„Ant scenos visi keturi nestovėjom nuo vasaros pabaigos, todėl dabar norim sugroti žiauriai gerą koncertą. Labai pasiilgom vienas kito ir klausytojų, kurių tiesiog nematėm ruošdamiesi gimtadienio knygos leidybai, filmo pristatymui, įrašinėdami ir kurdami kažką naujo“, – teigia Benas Aleksandravičius.

Ne kartą minėjęs, jog visi „ba.“ penkmečio renginiai kartu bus didžiausias projektas per visą grupės karjerą, praėjus fotografijų knygos, dokumentinio filmo ir naujo kūrinio leidybai, o prieš akis likus tik paskutiniam projekto etapui – koncertui, tik patvirtina šį teiginį.

„Kiekvienais metais labai augam, išsikeliam sau didelius tikslus, veltui nedarom pertraukų, o jei jos ir įvyksta, po grįžtam dar stipriau, todėl gimtadienį ir vainikuoja koncertas, prie kurio kūrimo praleidom daug laiko – diskutavom, svarstėm įvairius variantus ir, galiausiai, lipsim į sceną „Lofte“, kur laukia aukščiausio lygio koncertas, kokį iki šiol esam sugroję“, – pažada grupės lyderis Benas Aleksandravičius ir visus spėjusius kovo 16 dieną, menų fabrike „Loftas“ kviečia pamatyti ir išgirsti kaip atrodo penkeri „ba.“ metai.