Sostinę drebins antrasis „Opium“ festivalis „Alfavilnius“

Ryškiausio sostinės klubo „Opium“ komanda skuba pranešti svarbias naujienas. Balandžio 26-29 dienomis ji vilniečius ir miesto svečius pakvies į antrąjį elektroninės muzikos festivalį „Alfavilnius“. Prieš metus įvykęs renginio debiutas buvo pažymėtas ilgai lauktu įvykiu – pirmąja istorijoje tiesiogine „Boiler Room“ transliacija internetu iš Lietuvos. Šiais metais „Opium“ kolektyvas ketina žengti už Islandijos gatvės ribų ir nustebinti įvairiais klubinės kultūros renginiais netikėtose sostinės vietose.

2018-aiais „Alfavilnius“ dalyviams pasiūlys turiningą keturių dienų ir naktų programą. Festivalis startuos ketvirtadienio vakare didžiausiame Vilniaus parke esančiame bare „Vingio istorijos“, kur bus išpakuota pirmoji vinilinė plokštelė „Opium of the People“. Vilniuje ir Berlyne jau pristatyta kompiliacija pagaliau pasieks visus norinčius ją įsigyti, o jaukią premjerą papildys skambius įspaudus vinile palikę „Opium“ namiškiai bei plokštelių turgelis, kuriame savo produkciją pristatys nepriklausomi muzikos leidėjai ir platintojai.

Penktadienio programoje – net keli ryškus akcentai. „Alfavilnius“ startuos atlikėjos „C.A.R.“ koncertu kol kas neatskleistoje lokacijoje, o jį visam pasauliui transliuos italai „Automat Radio“. Be to, festivalio dalyviai kartu su muzikos apžvalgininke Daina Dubauskaite priešaky leisis į ekskursiją autobusu po istorines sostinės naktinio gyvenimo vietas. Naktį linksmybės persikels į „Opium“, kur per du aukštus su olandų „Juju and Jordash“ gyva programa ir solidžiu vietiniu palaikymu apie save primins klubui artimiausias lietuviškas šokių muzikos festivalis „Supynės“.

Šeštadienis priklausys populiariai „Opium“ renginių serijai „Smala“. Dieninės parodos metu bus pristatytas renginių serijos vizualinis stilius, stipriai prisidėję prie visoje Europoje žymios serijos identiteto. Jį atskleisti padės serbų iliustratorius ir dabartinis „Smalos“ įvaizdžio kūrėjas Marko Vuleta-Djukanovas. Po vidurnakčio „Smala“ grįš į sau labiau įprastą aplinką Islandijos gatvėje – čia prie grotuvų stos raudonosios legendos kūrėjai Manfredas ir „12 inčų po žeme“ bei muzikos profesorius, esminio Diuseldorfo klubo „Salon Des Amateurs“ rezidentas Vladimiras Ivkovičius.

„Alfavilnius“ sekmadienio planuose – šokiai be stogo. Pučiant palankiems vėjams, sostinės pakraštyje įsikūrusiame vandenlenčių parke „Wake Way“ bus primintas didžiausias „Opium“ vasaros nuotykis – Nidoje kasmet vykstantis savaitgalis „Ant Bangos“. Jo dvasią perteiks šio festivalio rekordininkai iš kūrybinės bendrijos „Multi Culti“. Australas „Dreems“ bei kanadietis Thomas Von Party praėjusiais metais pajūryje sumušė visus įmanomus grojimo rekordus ir dėl to yra geriausi kandidatai uždaryti „Alfavilnius“ oficialą programą bei priminti apie dar laukiančius rugpjūčio įvykius pajūryje. Misiją įvykdyti duetai padės dar vienas šios šeimos narys, britas Jamie Patonas.

Tai – dar ne visi „Alfavilnius“ organizatorių planai. Kelios papildomos vinys į solidžią festivalio programą bus įkaltos artimiausiu metu.