Spalvingi šokėjai savo kūnais matuos Vilniaus erdves

Daugybę pasaulio miestų apkeliavęs austrų choreografo Willi Dorner kūrinys šokėjams ir miestui, jau balandžio 28–29 dienomis atsikrausto į Vilniaus gatves. Spalvingas judesio performansas „Bodies in Urban Spaces“ (liet. „Kūnai miesto erdvėse“) išlipa iš choreografijai įprastos sceninės aplinkos ir persikrausto į viešas miesto erdves. Šis unikalus šiuolaikinis kūrinys – tai atviros architektūros festivalio „Open House Vilnius“ programos dalis.

Vilniuje vyksiantį pasirodymą choreografai kuria specialiai šiam miestui pagal jam būdingą aplinką ir savitus bruožus. Willi Dorner kūrinį Lietuvoje atliks atrinkti vietiniai šokėjai. Pasirodymo metu jie ves žiūrovus per viešas ar pusiau privačias miesto erdves ir, kurdami laikinas intervencijas su aplinka, nukreips auditorijos žvilgsnį į netikėtas, tačiau kasdienes miesto vietas. Spalvingai apsirengę šokėjai stebins žiūrovus, sulįsdami į siaurus plyšius sienose, savo kūnais užpildydami angas po laiptais ar pakibdami ant pastatų atbrailų.

„Bodies in Urban Spaces“ žiūrovui siūlo savo miestą atrasti ir patirti tarsi iš naujo. Lyg matuodami miesto erdves savo kūnais, šokėjai atkreipia dėmesį į keisčiausias detales, kurių, ilgai gyvendami toje vietoje, net nepastebime“, – pasakoja Willi Dorner asistentė Esther Steinkogler, šiuo metu adaptuojanti kūrinį Vilniuje.

Didelio populiarumo pasaulyje sulaukęs „Bodies in Urban Spaces“, nuo jo sukūrimo 2007 metais jau pasirodė Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Norvegijos, Švedijos, Suomijos ir JAV miestų gatvėse.

Lietuvos sostinės parkais, gatvėmis, kiemais, aikštėmis ir skersgatviais šokėjai keliaus nuo Vyriausybės rūmų iki ISM universiteto. Atviros architektūros savaitgalio metu valandos trukmės nemokamą pasirodymą galės stebėti visi norintys dukart per dieną.

Vis augantis „Open House Vilnius“, šiemet programą papildys įvairaus žanro renginiais. Be minėto judesio performanso, savaitgalio metu vyks paskaitos, diskusijos, koncertai, pasivaikščiojimai po išskirtinius pastatus su jų darbuotojais bei fantastinis vaidmenų žaidimas mieste.

Kasmetinis atviros architektūros savaitgalis „Open House Vilnius“ balandžio 28–29 dienomis leis artimiau susipažinti su savo aplinka bei miesto architektūra. Renginio metu lankytojai galės apsilankyti net 48–iuose įprastai neprieinamuose išskirtinės architektūros pastatuose be registracijos. Visi festivalio renginiai yra nemokami.

Atviros architektūros festivalį organizuoja VšĮ „Architektūros fondas“. Renginį finansuoja Lietuvos kultūros taryba, remia Vilniaus miesto savivaldybė ir komerciniai partneriai.

Daugiau informacijos:

www.openhousevilnius.lt

Facebook: www.facebook.com/OpenHouseVilnius

Instagram: www.instagram.com/openhousevilnius